Hønefoss godtar forelegg

Manglende innberetning av lønnen til Alexandr Dmitrijev er årsaken til at HBK nå er ilagt en bot på 25.000 kroner.

Manglende innberetning av lønnen til Alexandr Dmitrijev er årsaken til at HBK nå er ilagt en bot på 25.000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hønefoss Ballklubb har godtatt forelegget på 25.000 kroner.

DEL

Årsaken er at klubben ikke innberettet lønn for den estiske spilleren Alexandr Dmitrjev, melder VG.

Skatt Øst reagerte på at den estiske landslagsspilleren hadde oppgitt en inntekt som var langt under sammenlignbare spillere i samme periode.

Spilleren brukte også det samme agentselskapet som tidligere Fredrikstad-spiller Raio Piiroja, da han skrev under for Hønefoss for drøyt fire år siden.

Skatt Øst gikk til anmeldelse av forholdet og politiet ila klubben er forelegg. Klubben har akseptert forelegger og anser saken som avsluttet. Ingen av klubbens ansatte eller tillitsvalgte straffes. Etterforskningen har ikke avdekket noe ulovlig ved selve avtalen mellom Hønefoss og Dmitrjev, skriver klubben på sine nettsider.

– Vi er glad for at ingen enkeltpersoner ansees å ha begått noe straffbart og at klubbens redegjørelse for sakens realiteter er lagt til grunn. Samtidig setter størrelsen på forelegget saken i riktig dimensjon. HBK har hele tiden ment at dette kun var en skattesak og at klubben ikke har gjort noe galt avtalemessig, sier styreleder i Hønefoss Ballklubb, Ivar Gunnar Lia. (ANB–NTB)

Artikkeltags