– Ikke forvent mirakler

Brendan Rodgers.

Brendan Rodgers. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ordene kommer fra Liverpool-eier John Henry da han presenterte Kenny Dalglish' arvtaker.

DEL

Ny manager på Anfield blir som ventet; Brendan Rodgers.

Anfield-laget bekreftet ansettelsen av Rodgers fredag. 39-åringen hentes inn fra Swansea, som han denne sesongen ledet til 11.-plass i Premier League.

– Han var vårt klare førstevalg. Han hadde ingen motforestillinger til det vi ønsker å bygge opp i Liverpool, sa eier John Henry.

Formann Tom Werner gledet seg også over å ha fått på plass Rodgers, som i Swansea har fått et godt navn gjennom offensiv, underholdende og ballskikkelig fotball.

– Den fotballstilen som Brendan er kjent for, er akkurat hva vi ønsker å se på Anfield, sa Werner.

Det ble også klart at eierne ikke har satt av et bestemt beløp til spillerkjøp, men at de er villige til å bruke de midlene som er påkrevet. Kenny Dalglish ble sparket etter en svak sesong i serien, der Liverpool endte på åttendeplass. Skotten ble takket for innsatsen i klubben.

Sa først nei

Rodgers takket først nei til å snakke med Liverpool, men snudde da han fikk vite at han var klubbens førstevalg.

– Jeg lover å vie mitt liv til å kjempe for denne klubben og forsvare de grunnleggende prinsippene som Liverpool Football Club er bygget på, både på og utenfor banen, sa Rodgers.

– Klubben er ganske ikke klar for å vinne ligagullet, men den prosessen starter nå, fortsatte nordiren.

Henry sa fansen må være tålmodig, selv om han øyner framgang i en klubb som ikke har vunnet ligaen siden 1990.

– Vi tror at den retningen klubben går i vil lede til Premier League-tittelen. Vi forventer ikke mirakler over natten, men det bør ingen gjøre, sa Liverpool-eieren.

Underholdning

Rodgers sa han knapt klart å vente med å komme i gang som manager i Liverpool. Han omtalte det hele som et «utrolig prosjekt».

Direktør Werner lover underholdende fotball på Anfield, akkurat som i glansdagene på 1970- og 1980-tallet.

– Med aggressivt og offensivt spill var Swansea den store overraskelsen sist sesong med sin underholdende fotball. Men det er ikke bare hva han har oppnådd i Swansea de to siste årene som har imponert oss. Han har viet hele karrieren til å være trener, har studert klubber i hele Europa og han er den perfekte personen til å ta denne klubben framover, sa Werner.

(ANB-NTB)

Artikkeltags