«Kobraen» sikret semifinale

Zdenek Ondrasek scoret kampens eneste mål.

Zdenek Ondrasek scoret kampens eneste mål. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tromsø slo naborival Bodø/Glimt i NM-kvartfinalen søndag og er ett skritt nærmere Ullevaal.

DEL

Ondrasek, som har kallenavnet «Kobraen», satte ballen sikkert i nettmaskene etter 23 minutters spill på Alfheim. Målet kom etter et flott Tromsø-angrep på høyre side før Aleksandar Prijovic flikket ballen gjennom til en umarkert Ondrasek.

Igjen viste tsjekkeren hvilken målteft han har. I eliteserien står han bokført med ti scoringer i år.

– Det var herlig å score mål foran den beste fansen i Norge. Vi spilte egentlig ingen god kamp. Første omgang var grei, mens vi var svake etter pause, sa Ondrasek etter seieren.

TIL-trener Per-Mathias Høgmo lovpriset sin tsjekkiske storscorer etter kampen.

– Vi må takke og bukke for «Kobraen» vår. Han er helt nådeløs i boksen og avgjør kamp etter kamp. Han er gull for oss, sa Høgmo.

– Jevnt

Bodø/Glimt hadde sine sjanser innledningsvis. Gjestene burde tatt ledelsen etter seks minutter da den tidligere TIL-spissen Vegard Braaten hamret til med et skudd som ble blokkert på streken.

Hjemmelaget kom bedre med utover i første omgang. Det var derfor ikke ufortjent da Ondrasek sendte vertene i føringen.

Glimts største sjanse til utligning kom også ved en tidligere Alfheim-helt. Tommy Knarvik fikk både tid og rom fra åtte meter etter 35 minutter. Marcus Sahlman måtte ut i full strekk for å avverge.

– Vi visste det ville bli jevnt her. Det er surt at vi røk ut, men vi må lære av opplevelsen. Det var vanskelig å se divisjonsforskjellen mellom lagene i dag, sa Bodø/Glimt-trener Cato Hansen, som mener baklengsmålet burde vært unngått.

– Vi burde ha tatt bort hele situasjonen forut for scoringen. Framfor å lage et frispark på midtbanen, blingset vi. Det ble avgjørende til slutt.

Vil ha hjemmekamp

Etter pause virket Tromsø mest interessert i å forsvare ledelsen. Laget lå kompakt med mange spillere bak ballen, og selv om Bodø/Glimt jaget en utligning på tampen, kontrollerte vertene inn et fortjent semifinaleavansement.

Alle i Tromsø-leieren har ett stort ønske for semifinalen: At den spilles på Alfheim. Hittil i år har TIL ennå ikke vunnet en bortekamp i eliteserien.

– Det er egentlig uvesentlig hvilken motstander vi får. Men vi ønsker oss helt klart hjemmekamp, sa Høgmo. (ANB-NTB)

Artikkeltags