Målbandt Askeladden

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Årets cupeventyr endte med at Strømsgodset målbandt Askeladden. To hodemål var nok til å slå Follo 2-0.

DEL

Nøytrale tilskuere på fullsatte Ullevaal og foran TV-skjermene håpet at konkurstruede Follo i sin avskjed med norsk toppfotball skulle sette enda en storhet på plass. Askeladden gjorde et ærlig forsøk, men kom bokstavelig talt til kort. Da avgjørelsen falt, var det nemlig ikke tempo eller individuelle ferdigheter som gjorde utslaget i eliteserielagets favør, men luftstyrke.

Ola Kamara og Glenn Andersen knuste henholdsvis Benjamin Dahl Hagen og Øystein Grini i lufta inne i målgården, og de sendte hver sin harde nikk i nettet bak 38-årige Glenn Arne Hansen. Tre sjanser i første omgang var nok til å score de to målene som avgjorde finalen.

- Jeg er litt skuffet over kampen, Vi presterte ikke så bra, men i dag driter jeg i det. Det er deilig å være norgesmester, sa Godset-trener Ronny Deila.

- Mine spillere taklet situasjonen litt varierende, men de eldste gjorde det best. Rutinen til spillere som Glenn Andersen, Alexander Aas og Jason Morrison utgjorde forskjellen på lagene i dag.

Effektivt

Strømsgodset hopet sine offensive spillere på høyresiden og lette etter åpninger der, men de få gangene Øyvind Storflor vandret mot venstre ble det farlig med en gang. Etter en halvtime overlappet Joel Riddez og fikk ballen fra Storflor. Venstrebackens innlegg fant Ola Kamara, som nikket utakbart i mål.

Storfavoritten tok dermed ledelsen på sin første sjanse i kampen. Follo hadde så langt holdt godt følge i en kamp med lavt tempo, lite godt spill og få sjanser. Askeladdens beste mulighet var høyrekant Alban Shipshanis mislykkede skuddforsøk fra nesten fri posisjon etter et drøyt kvarter.

- Vi møtte et presumptivt bedre lag og var avhengige av å få marginene med oss. Slik jeg leste kampen så var vi i ferd med å få det, men så scoret Strømsgodset to kjappe mål. Etter det kontrollerte de, mens vi var for upresise i pasningsspillet, sa Follo-trener Hans-Erik Eriksen.

Strømsgodset fikk sin annen sjanse da Jo Inge Berget ble spilt gjennom av Kamara etter 41 minutter. Med et rykk og en fin dragning kom han seg helt gjennom, men Glenn Arne Hansen kom fint ut og tok skuddet i kroppen.

Avgjort

Det utsatte bare ulykken for Follo, for på hjørnesparket fra Lars Christopher Vilsvik gikk midtstopper Glenn Andersen i været og nikket inn 2-0. Glenn Arne Hansen kolliderte med en medspiller og ble stående med beina på bakken mens ballen føk inn.

- Hjørnesparket var godt slått. Jeg timet opphoppet perfekt, og det var bare å sette hodet på den, sa Andersen. I spann med lagkaptein Alexander Aas var midtstopperen en viktig grunn til at Follo aldri kom til store sjanser.

Med to måls ledelse for Strømsgodset måtte Follo våge litt mer, og eliteserielaget fikk mer rom til å boltre seg offensivt etter pause. Glenn Arne Hansen måtte vise klasse med gode redninger mot Kamara, Fredrik Nordkvelle og Berget for å holde gamleklubben unna flere scoringer.

- Jeg skulle ønske vi hadde kjørt på enda mer, men jeg kan ikke slakte spillerne for at de trygget ledelsen. Jeg håper vi ville hatt et gir eller to til dersom vi hadde trengt det, sa Deila.

Follo ga aldri opp og spilte seg til noen sjanser til iallfall å score et finalemål. Men i dette eventyret ble Askeladden uten mål og uten pokal. (ANB-NTB)

Artikkeltags