Mener NFF opptrer komisk

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Gøril Kringen mener begrunnelsen fra Norges Fotballforbund om at Ullevaal stadion ikke tåler kvinnenes cupfinale er komisk.

DEL

– Jeg synes begrunnelsen er komisk. Hvem kan si 16. august at baneforholdene 11. og 12. november er så dårlige at det ikke kan spilles en damekamp på den. Hadde dette kommet en uke før, ville det ikke blitt noe bråk. Men når forbundet vedtar dette på et styremøte tre måneder før kampen skal spilles... Og en damekamp hvor det ikke synes at banen har vært brukt i etterkant, raser Gøril Kringen.

NFF har bestemt at cupfinalen for damene skal spilles på Bislett. Grunnen er at gresset på landskamparenaen var svært dårlig etter cupfinalekampene i fjor. Kringen forstår ikke dette argumentet.

– De viser til fjorårets finale, men da var jo banen dårlig før kampene. Og den var dårlig fordi kampprogrammet som var satt opp slet på gresset, sier Kringen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Bedre ramme på Bislett

Likevel kan rammen rundt finalen på Bislett bli bedre for de to damelagene som skal spille finalen i november. Stadion på Bislett i Oslo sentrum tar 15.000 tilskuere, noe som er 10.000 mindre enn Ullevaal stadion.

De fem siste cupfinalene for kvinner har hatt fra rundt 4.000 tilskuere og opp til 7.000 tilskuere. Det vil dermed bety at på det beste vil Bislett være halvfull på cupfinalen. Kringen sier at problemet ikke handler om Bislett som stadion.

– Men vi snakker om et friidrettsstadion med åtte baner mellom tribune og banen, så det blir langt unna publikum. Vi skal imidlertid tåle å spille på Bislett, mener Kringen.

Dårlig signal

Gøril Kringen mener imidlertid at det er signalet forbundet sender som er det verste.

– Dette er et signal på at vi i beste fall er en god nummer to. I 1994 spilte vi finalen på Bislett og da ble det i etterkant sagt at kvinne- og herrefinalen skulle sidestilles. Da var det en selvfølge at finalen skulle spilles på hovedarenaen. Da er det rart at de 12 år etterpå sier at dette ikke er så viktig lenger, mener hun.

Generalsekretær i NFF, Karen Espelund, sier til ANB at de hadde ventet seg reaksjoner etter beslutningen om å legge kvinnefinalen i fotball til Bislett.

– Det var ingen lett beslutning for oss. De må nå få lov til å si at de ikke er fornøyd med valget vi har gjort, men snart må vi se framover og skape en flott cupfinale. Vi vurderte å flytte finalen til en annen dag slik at de kunne spille på Ullevaal Stadion, men serieforeningen for kvinner var enig i at det var best å beholde cupfinaledagen, sier hun og legger til at forbundet ikke vil endre på avgjørelsen.

– Det er risikoen for banen vi tenker på, og den situasjonen endrer seg ikke. Norges landslag skal ut i avgjørende kamper i midten av mars. Groforholdene er ikke de beste på den tiden av året, avslutter Espelund. (ANB)

Artikkeltags