Molde lekte med Vålerenga

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Elyounoussi og Sigurdarson blir gull verdt for Molde.

DEL

Molde ga full gass fra start og rullet over Vålerenga 2-0 i seriepremieren i fotball fredag.

Dermed fikk Molde en pangstart på den nye sesongen under Tor Ole Skulleruds ledelse. I fjor innledet seriemesteren fra 2011 og 2012 med fire strake tap. Den elendige seriestarten (1-3-6 på første ti kamper) ødela mye for MFK, som til slutt måtte nøye seg med en sjetteplass. I år ønsker klubben å kjempe i toppen igjen.

Etter kampen var Skullerud godt fornøyd med sin første seriekamp som Molde-trener.

- Jeg gleder meg mest over at vi skapte flere sjanser enn i noen av treningskampene våre i vinter. Vi skapte mye og burde avgjort kampen på en av de store mulighetene vi hadde i annen omgang. Siden vi ikke klarte det, følte vi oss aldri helt trygge. Vålerenga var bedre etter pause, sa Skullerud til TV 2.

Kampreferat kan du lese her

Hjemme mot Vålerenga var Molde klart best. Med høyt tempo fosset vertene i angrep og kom stadig til sjanser mot et tafatt VIF-mannskap. Gjestene fra Oslo slet voldsomt med å henge med de gangene Molde skrudde på turboen.

Allerede i åpningsminuttet kunne Mohamed Elyounoussi tatt Molde i føringen, men nysigneringen banket ballen like over tverrliggeren. En som derimot fikk treff var Vegard Forren. I det 22. minutt slo stopperen en rakett av et frispark bak VIF-keeper Gudmund Kongshavn. Ballen flakket mot lengste stolpe og i nettet.

Scoringen kom da Vålerenga virket å ha berget seg helskinnet gjennom det verste hardkjøret.

Sju minutter senere kom også 2-0-målet. Molde brøt og satte full fart framover. Martin Linnes lurte seg forbi flere VIF-spillere og spilte videre til Björn Bergmann Sigurdarson, som hamret ballen i venstre kryss.

I annen omgang hadde Molde flere sjanser til å vinne med større sifre. Vålerengas første store sjanse kom ti minutter før slutt. Først ble Fitim Kastratis avslutning reddet på strek, mens Daniel Fredheim Holms skudd på returen endte like utenfor mål.

VIF-trener Kjetil Rekdal lot Ali Iqbal, Rasmus Lindkvist, Sivert Heltne Nilsen og Vidar Örn Kjartansson få sin eliteseriedebut fra start fredag.

Etter tapet var Rekdal oppgitt over det guttene hans leverte i seriepremieren.

- I første omgang hadde vi bare en eller to spillere som tok dueller og som klarte å ta ballen litt fra Molde. I dag havnet vi for langt bakpå, våget ikke å ta dueller og ga bort ballen. Jeg kan ikke huske en så puslete opptreden som den vi hadde i første omgang. Det var stikk motsatt av det vi la opp til, sa Rekdal til TV 2.

- Vi taklet ikke Moldes voldsomme aggressivitet. Det bedre seg etter pause, men selv da var Molde fortsatt hakket bedre. Totalt sett var det klasseforskjell på lagene, la han til.

(ANB-NTB)

Artikkeltags