Nektet å feire

Ronaldo scoret to ganger for Real Madrid.

Ronaldo scoret to ganger for Real Madrid. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Cristiano Ronaldo satte Real Madrid på seierssporet igjen. To scoringer i 3-0-seieren over Granada ga den første trepoengeren for sesongen.

DEL

Barcelona har dog fortsatt fem poengs luke ned til erkefienden i La Liga.

Katalanerne vant storkampen hjemme mot Valencia med 1-0 søndag kveld. Backen Adriano kunne slippe jubelen løs etter et glimrende skudd i kampens 23. spilleminutt. Brasilianerens fulltreffer ble avgjørende på Camp Nou.

– Det var viktig å vinne denne kampen også før landskampoppholdet. Vi burde scoret flere mål med tanke på antallet sjanser vi hadde, men vi er fornøyd med seier, kommenterte Barcelonas Andrés Iniesta.

Han danket tidligere i uken ut både Cristiano Ronaldo og lagkamerat Lionel Messi da Det europeiske fotballforbundet (UEFA) kåret Europas beste fotballspiller.

Ronaldo feiret ikke målene sine. I annen omgang ba portugiseren om å bli byttet ut etter å ha blitt offer for en tøff takling, og etterpå forbauset han journalistene med sin forklaring på hvorfor han ikke feiret.

– Jeg kan ikke feire mål når jeg er trist, og slik var det i dag, sa Ronaldo, og la til at grunnen til hans nedstemthet er «profesjonell», ikke personlig.

– Folk som jobber med meg her vet hvorfor. Jeg sier ikke mer enn det, sa Ronaldo, som regner med å bli klar til Portugals VM-kvalifiseringskamper mot Luxembourg og Aserbajdsjan.

– Vi må se om et par dager. Jeg ønsker å spille for landslaget, og det er viktige kamper for oss, sa han.

Ett poeng på de to første serierundene var utbytte langt under forventet for José Mourinhos menn, og sammenlagtseieren over Barcelona i den spanske supercupen var ikke nok for tittelforsvarerens kravstore supportere.

Derfor gjorde det godt at Ronaldo i sin 149. kamp for Real Madrid scoret mål nummer 149 og 150.

Portugiseren slo først til i det 26. minutt, da hans skudd fra spiss vinkel endret retning og forsvant mellom beina på keeper Tono.

Granada-målvakten reddet Ronaldos direkteskudd ni minutter etter pause, men superstjernen satte inn returen.

Litt senere haltet Ronaldo av banen etter en stygg takling av Borja Gmez. Granada-spilleren fikk sitt annet gule kort for fellingen, og gjestene måtte avslutte med ti mann.

Innbytter Gonzalo Higuaín fastsatte resultatet et snaut kvarter før slutt da han ble spilt fram av Karim Benzema.

Vendte

Tidligere søndag vendte Levante 0-2 til seier 3-2 over Espanyol selv om Vicente Iborra ble utvist på stillingen 2-2 ti minutter før slutt. Et selvmål på overtid ga hjemmelaget seieren og sørget for at Espanyol fortsatt er uten poeng.

Athletic Bilbao la en skuffende sesongstart bak seg med scoringer av Aritz Aduriz og Markel Susaeta. 2-0-seieren over Valladolid løftet baskerlaget bort fra jumboplassen.

Rayo Vallecano, som vant sine to første kamper, greide så vidt 0-0 hjemme mot Sevilla. Gjestene misset to straffespark ved Alvaro Negredo og Ivan Rakitic, og Rayo måtte avslutte med ti mann etter at keeper Ruben ble utvist. (ANB-NTB-Reuters)

Artikkeltags