Nye anklager om rasisme

Ashley Cole (t.v.) skal nok en gang ha blitt utsatt for rasisme på Twitter.

Ashley Cole (t.v.) skal nok en gang ha blitt utsatt for rasisme på Twitter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Få dager etter at Chelsea-stopperen John Terry ble frikjent for rasisme av en britisk domstol, har politiet i Derbyshire innledet en ny etterforskning.

DEL

Denne gangen gjelder det Ashley Cole, Terrys lagkamerat i Chelsea, som har fått rasistiske ukvemsord mot seg på Twitter. Cole støttet lagkameraten i kampen for å bli frikjent.

I en melding til Manchester United-spiller Rio Ferdinand het det: «Looks like Ashley Cole's going to be their choc ice.» Uttrykket «choc ice» er et slengord som brukes når en farget person oppfører seg som en hvit.

Ferdinand ga først uttrykk for at han synes meldingen var morsom, men valgte senere å slette både meldingen og sitt eget svar. Andre Twitter-brukere rakk likevel å lagre meldingen, og har spredt den på nytt på mikrobloggnettstedet.

Rio Ferdinand er fetter av QPR-spiller Anton Ferdinand. Sistnevnte var mannen som angivelig fikk ropt for rasistiske skjellsord etter seg fra John Terry i fjor. Saken gikk helt til rettssalene der Terry ble frikjent i forrige uke. (ANB-NTB-Reuters

Artikkeltags