Odd straffet hardt

Det ble ingen god opplevelse for Jan Frode Nornes og Dag-Eilev Fagermo.

Det ble ingen god opplevelse for Jan Frode Nornes og Dag-Eilev Fagermo. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Rødt kort, straffespark og flere store sjanser var blant beholdningen da Molde slo Odd Grenland 3-1.

DEL

Et noe heldig langskudd av Jo Inge Berget og to scoringer av Magne Hoseth sørget for en komfortabel seier til fjorårets seriemester. Ole Gunnar Solskjærs menn tok tre viktige poeng i toppkampen i eliteserien.

– I dag gjennomførte Molde en kontrollert kamp der vi hadde god kontroll fra den første scoringen og inn. I fjor var vi guttunger, i år er vi menn. Flere av de spillerne som spilte 90 minutter i dag, orket bare 60 i fjor, sa en fornøyd Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Den mest dramatiske hendelsen i kampen var da Odd-keeper André Hansen ble utvist etter en drøy time og laget straffespark som punkterte kampen. Solskjær synes straffen var hard.

– Jeg synes straffespark bør være straff nok. Det blir litt i meste laget med den regelen, mente han om at hindring av klar scoringssjanse gir rødt kort.


Hoseth-dobbel

Hjemmelaget gikk offensivt ut og tok tidlig grep om kampen mot skienslaget. Etter fem minutter fikk Jo Inge Berget den første sjansen, men scoringen fikk han først etter 21 minutter. Mattias Moström gjorde forarbeidet ved å dra av tre Odd-spillere utenfor gjestenes 16-meter, og angrepskollegaen satte ballen inn via beinet til en hvitkledd forsvarer.

I det 38. minuttet var det Molde-veteranen Magne Hoseths tur til å score da han fikk løpe helt fritt gjennom Odd-feltet på et hjørnespark. Han ga ballen den nødvendige dytten og kunne juble for sin 80. scoring i eliteserien.

– Formen min nå er nesten på toppnivå. Det går mer og mer av seg selv, sa Hoseth etter kampen.

Odd hang greit med i kampen, men kunne ikke skilte med samme giftighet i angrep som vertene. Og det skulle bli enda vanskeligere å slå tilbake etter at Hansen hindret Joshua Gatt ulovlig i egen 16-meter etter 62 minutter. Straffen satte Hoseth trygt inn bak reservekeeper Andreas Lie.


Halvfornøyd Fagermo

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ville ikke kommentere situasjonen som ga straffe, men mente personlige feil tidlig i kampen gjorde Odd sjanseløse på seier.

– Jeg er fornøyd med lagets innsats og med det som skjedde mellom 16-meterne. Vi hadde ballen mye, men Molde skapte mer enn oss. To personlige feil ga to baklengsmål, og det satte sitt preg på kampen, sa Fagermo og la til at Molde har en kvalitet i laget som ingen andre i eliteserien kan matche.

Etter 3-0-målet valgte Molde det trygge og holdt ballen i laget ved å trille tilbake, mens Odd-spillerne ble løpende mye imellom. Riktig glapp «nullen» for Moldes svenske keeper Ole Söderberg fem minutter på overtid. Slurv i Molde-forsvaret ga Torgeir Børven sjansen, og unggutten ordnet redusering.

Uansett må gjestene finne seg i å kjempe i bunnstriden i eliteserien, mens Solskjær og co. er poenget bak ligaleder Strømsgodset. (ANB-NTB)

Artikkeltags