Overtidsdrama i Tromsø

Tromsø-spillere depper etter å ha sluppet inn på overtid.

Tromsø-spillere depper etter å ha sluppet inn på overtid. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sogndal sjokkerte hjemmepublikummet med overtidsscoring. Se mål og høydepunkter!

DEL

Tromsø gikk mot en fortjent seier, men Gustav Valsviks overtidsmål ga 1-1 og Sogndal ett viktig poeng i eliteserien lørdag.

Overtidsscoring

Tre minutter ut i overtiden strevde Tromsø-forsvaret med å klarere og det straffet seg brutalt. Dermed fikk Valsvik ballen i beina og banket hardt inn 1-1. Målet kom totalt mot spillets gang.

- Det var et lite sleivspark. Det føltes som en seier da jeg så ballen gå i nettet. Vi har vist at vi kan sanke poeng i vanskelige bortekamper, sa Sogndals redningsmann etter kampen.

Les også: Hønefoss kom tilbake

Alfheim-publikummet så for seg en fullt fortjent hjemmeseier etter at Zdenek Ondrasek satte inn det forløsende målet i det 65. minutt Med solid kraft i skuddbeinet kunne tsjekkeren helt umarkert plassere ballen bak keeper Kenneth Udjus. I forveien kom Hans Norbye seg fint gjennom på høyrekanten og ga Ondrasek en perfekt 45-graderspasning foran Sogndal-målet. 24-åringen nølte ikke og satte inn sitt åttende seriemål for Tromsø denne sesongen.

Det var ingenting å si på at vertene kom foran i målprotokollen. Etter litt over halvtimen spilt fikk en umarkert Magnus Andersen ballen ved straffemerket og hadde bare å sette den i nettmaskene. Til Sogndals hell bredsidet 26-åringen ballen utenfor.

Så var det Steffen Nystrøms tur rett før pause til å oppleve at han utrolig nok ikke fikk nettsus. Ved bakre stolpe kunne han stå alene og heade ballen mot mål, men det ble stolpetreff og ut.

- Ran

Så langt i år har Tromsø vært så å si utilnærmelig hjemme på Alfheim. Før lørdagens oppgjør hadde laget tatt hele 19 av 21 mulige poeng og kun sluppet inn tre mål på eget gress. Derfor var det ikke uventet at TIL fikk styre det aller meste av spillet mot et formsvakt Sogndal-lag. Likevel fikk gjestene med seg ett poeng.

- Det var et gedigent ran og utrolig bittert. Men vi kan takke oss selv for at vi ikke drepte kampen tidligere. Vi burde vunnet 3-0 eller 4-0 her i dag, sa Ruben Yttergård Yttergård Jensen. Han kunne fortelle om Sogndal-spillere som kom bort til ham og beklaget at de fikk med seg poeng.

Les også: Sokolowski med drømmetreff!

Sogndal spilte seg til en god start. I det åttende minutt kom Malick Mane i en gunstig posisjon og fra 16-meteren skjøt han ballen via TIL-forsvarer Fredrik Björck og til hjørnespark. Det var Sogndals klart beste sjanse før pause. For etter det første kvarteret fikk bortelaget mer enn nok med å forsvare eget mål.

Viktig poeng

Som så mange ganger før Yttergård Jenssen dominant på Tromsøs midtbane, og dikterte det meste av Tromsøs offensiv, godt hjulpet av en villig og god Hans Norby på hjemmelagets høyreside. For Sogndal sto Stephane Diarra fram som en god stabilisator med godt overblikk og gode pasninger.

Det ene poenget var viktig for Sogndal, som er inne i en forferdelig periode. Laget som overrasket med å gå de seks første eliteseriekampene ubeseiret, har kun tatt tre poeng på sine åtte siste oppgjør. Men etter å ha vært så underlegne må det ha vært godt å likevel fått med seg noe fra Tromsø. Sogndal er fire poeng over nedrykksstreken før resten av serierunden spilles søndag og mandag.

Tromsø besitter fjerdeplassen og er seks poeng bak serieleder Strømsgodset. (ANB-NTB)

Artikkeltags