Perlemål avgjorde

Fredrik Winsnes og Fredrik Nordkvelle feirer de tre poengene som førstnevnte sikret dem.

Fredrik Winsnes og Fredrik Nordkvelle feirer de tre poengene som førstnevnte sikret dem. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Fredrik Winsnes' drømmetreff fra 25 meter skaffet Strømsgodset sesongens første borteseier.

DEL

– Det var et godt og rent treff, og en deilig seier vi sikret oss, sa Fredrik Winsnes etter Godsets første borteseier i eliteserien.

Før søndag hadde laget tatt bare to poeng på 13 bortekamper.

1-0-seieren over Lyn plasserer drammenslaget på trygg plass foran de to siste serierundene. Fredrikstads hjemmekamp mot Odd mandag avgjør om det vil være fire, tre eller ett poeng ned til kvalifiseringsplassen.

Winsnes ble matchvinner i en kamp der verken Lyn eller Strømsgodset imponerte. Det var en kald høstkveld på Ullevaal stadion, og det som skjedde på banen var ikke egnet til å varme fotballhjertene blant de 2926 tilskuerne som hadde funnet veien til arenaen.

Men Strømsgodset-tilhengerne gikk nok likevel fornøyd hjem.

Lyn kom best i gang, men Strømsgodset spilte seg raskt inn i kampen. Det var gjestene fra Drammen som hadde de største og farligste sjansene før pause, men kampen ble kjedelig, og i store perioder florerte feilpasningene.

Treverket

Lyn hadde store problemer med å spille seg til muligheter. Nærmest kom laget med et skudd i tverrliggeren sju-åtte minutter før full tid. Strømsgodset hadde flere gode muligheter. Marcus Pedersen traff tverrliggeren før pause, og Muhamed Keita sendte et skudd i treverket i annen omgang.

Strømsgodset ligger fortsatt over streken og på sikker plass i eliteserien etter seieren over Lyn, men imponerte ikke mot det desiderte bunnlaget i årets eliteserie.

– Vi ligger bedre an nå, og det er det viktige, ikke at seieren kom på bortebane. Jeg mener også at vi har godt heng på både Viking og Lillestrøm etter denne seieren, så vi har all grunn til å være optimister. Jeg synes det ser bra ut for oss, sa matchvinner Winsnes.

Skrøt av Winsnes

– Denne seieren var fullt fortjent og smakte godt. Det var deilig å forlate Ullevaal med alle poengene, sa Godset–trener Ronny Deila.

– Vi var klart best og produserte mange sjanser. Det var utrolig viktige poeng vi sikret oss, og jeg mener det er temmelig sikkert at vi ikke går rett ned nå.

Deila skrøt av matchvinner Winsnes.

– Jo, han er en viktig spiller for oss. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å beholde ham, men vi kan ikke kjempe økonomisk mot for eksempel Rosenborg, sa treneren.

– Vi har fokus på å holde oss i eliteserien, og etter det som skjedde her på Ullevaal har jeg tro på at en seier til er nok, sa Strømsgodset–leder Jostein Flo. (ANB–NTB)

Artikkeltags