Politikere slakter NFF

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Høyres Arve Kambe og Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg gir Norges Fotballforbund rødt kort for det kontroversielle salget av senderettigheter til Canal+.

DEL

Tirsdag ble det kjent at Canal+ har kjøpt rettighetene til å sende seks eliteseriekamper fra hver runde fra 2013, uten at andre aktører har fått by. Det beskriver Øyvind Korsberg (Frp), visepresident på Stortinget og idrettspolitisk talsmann, som en tabbe.

– De har solgt arvesølvet uten å sjekke hva det er verdt. Dette kan komme til å ramme norsk fotball hardt. Jeg håper virkelig det er udugelighet, og ikke eventuelle skjulte motiver, som ligger bak, skriver Korsberg i en pressemelding.

Han mener NFF burde hatt en åpen prosess til det beste for norske TV-seere, fotballspillere og norsk fotball.

– De har glemt at fotballen er et gedigent spleiselag mellom mange instanser. Det er flaut, pinlig og svært synd. Jeg skjønner også godt at TV 2, NRK og andre som kunne ha vært med i prosessen, føler seg overkjørt, fortsetter Korsberg.

– Over alle støvleskaft

Han er ikke den eneste politikeren som har gjort seg opp tanker om det overraskende salget. Stortingsrepresentant Arve Kambe (H) gir også sin støtte til de utelatte aktørene gjennom sin blogg.

– Hadde Canal+ vunnet en konkurranse, hadde det vært greit, men dette går over alle støvleskaft. Toppfotballen får subsidier i form av tilskudd, lave husleier og så videre, men NFF driter likevel i å lage anbud for å sikre at klubbene får best mulig betalt, raser Kambe, som referer til Rosenborgs storhetstid på 1990–tallet som sammenligning:

– NFF tror at Canal+ ville vunnet uansett, derfor slapp de å konkurrere. Hadde det vært slik i fotballen, kunne alle bortelag de siste årene latt være å reise til Lerkendal siden sjansen for å vinne var så liten.

Håper på gratiskamper

Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) ønsker ikke å involvere seg i debatten om NFFs håndtering av saken, men at hun synes det er viktig at noen kamper blir vist på gratiskanaler.

– Jeg har ikke mulighet til å kommentere hvilke avtaler Fotballforbundet inngår med TV–kanalene. Men nå har NFF forsikret meg om at de ønsker at de to gjenværende kampene ikke skal sendes på betalkanaler, sier Huitfeldt til NTB.

Hun legger til at hun ikke har mottatt ønske fra de utelatte aktørene om å endre retningslinjene for salg av rettighetene.

– TV 2–sjef Alf Hildrum har ikke kontaktet meg med ønske om en sterkere regulering av denne typen avtaler, sier Huitfeldt. (ANB–NTB)

Artikkeltags