Presentert som PSG-spiller

Artikkelen er over 5 år gammel

Den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic skrev onsdag under en treårskontrakt med ambisiøse Paris Saint-Germain i fransk fotball.

DEL

Tidligere på dagen gikk 30-åringen gjennom en vellykket legesjekk på et sykehus i Paris. Noen timer senere kunne sportsdirektør Leonardo presentere sitt siste stjernekjøp under en storstilt pressekonferanse.

– Jeg vil først og fremst takke PSG og Leonardo for den store jobben de har gjort. De har gjort noe mulig som jeg trodde var umulig; endelig er jeg en PSG-spiller, sa Ibrahimovic.

– Dette er et nytt og stort steg i karrieren min. Klubben har et veldig interessant prosjekt, et prosjekt jeg ønsker å være en del av. Jeg tvilte ikke da PSG kontaktet agenten min, fortalte han videre.

Ibrahimovic forlater dermed italienske Milan etter to sesonger. Han får følge med forsvarsspiller Thiago Silva fra samme klubb. Til sammen skal Silva og Ibrahimovic koste hovedstadsklubben et sted mellom 500 og 600 millioner kroner.

Flere medier har rapporter om Ibrahimovics misnøye med Milan etter at klubben la han ut til salgs. Onsdag sa hovedpersonen selv at han ikke er bitter overfor sin tidligere arbeidsgiver.

– Jeg fikk smilet tilbake i Milan. Klubben kommer til å være i hjertet mitt. Jeg var veldig glad da jeg var der, og jeg ønsker ikke å kaste skygger over tiden jeg hadde i Milan. Jeg har ingenting negativt å si, slo han fast.

Den svenske angrepsspilleren er rapportert å få en årslønn på rundt 115 millioner kroner. Det gjør han til fransk fotballs best betalte spiller.

Zlatan Ibrahimovic har spilt i en rekke storklubber de ti siste årene. Etter at han forlot moderklubben Malmö i 2001, har han spilt for Ajax, Juventus, Inter, Barcelona og Milan. Med klubbskiftet til PSG er han nå den spilleren som har blitt solgt for mest penger totalt. Hele 1,2 milliarder kroner har Ibrahimovic blitt «omsatt» for.

PSG har siden klubben fikk qatarske eiere i fjor vår, satset hardt på å gjenerobre toppen i fransk fotball. Inn har meritterte Carlo Ancelotti kommet som hovedtrener, mens spillere som Javier Pastore (i fjor), Ezequiel Lavezzi og Marco Veratti er hentet. På toppen har laget nå sikret seg to av Milans nøkkelspillere i Silva og Ibrahimovic.

Forrige sesong ble PSG nummer to bak Montpellier i fransk 1. divisjon. Det er ikke godt nok for kommende sesong. For første gang siden 2004/05-sesongen skal klubben til høsten spille mesterligafotball. (ANB-NTB)

Artikkeltags