PSG og Juventus til kvartfinalen

Alessandro Matri scoret mot Celtic.

Alessandro Matri scoret mot Celtic. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Paris Saint Germain og Juventus tok seg onsdag til kvartfinalen i mesterligaen.

DEL

Zlatan Ibrahimovic ble utvist i det første oppgjøret mot Valencia etter en stempling i siste spilleminutt. Derfor var måltyven utestengt onsdag kveld. Zlatan så kampen fra tribunen.

– Det er ikke lett å spille uten «Ibra». Ikke bare på grunn av kvalitetene hans, men også innstillingen hans under kampene. Men vi gjorde det veldig bra. Vi fortjente å gå videre, sa PSG-trener Carlo Ancelotti til Viasat.

Med 2-1-seier til PSG i Valencia skapte Jonas spenning da han ga spanjolene ledelsen ti minutter ut i 2. omgang. Han snappet ut en elendig tversoverpasning, avanserte noen meter og scoret sitt femte mål i årets mesterliga med et hardt og velplassert skudd fra rundt 20 meter.

PSG gikk overraskende defensivt ut på hjemmebane, og det var fortjent da Valencia tok ledelsen. De var det beste laget før pause. Etter Valencias scoring kom PSG høyere opp i banen, og 20 minutter ut i 2. omgang kom utligningen. Valencias keeper Vicente Guaita reddet det første forsøket fra Ezequiel Lavezzi, men på forsøk nummer to måtte Guaita kapitulere. Det var også Lavezzis femte scoring i årets mesterliga. Han scoret også i bortekampen. Med 3-2-sammenlagt ble det avansement for det hardtsatsende franske laget.

– Vi ville score det første målet og gjøre dem nervøse. Jeg er fornøyd med hvordan laget spilte selv om jeg ikke er glad for å være slått ut, sa Valencia-trener Ernesto Valverde.

David Beckham ble sittende på benken kampen igjennom for PSG.

Juventus vant den første kampen mot Celtic i Skottland med hele 3-0, og utgangspunktet var det aller beste for avansement. Seks ganger hadde Juventus hatt besøk av skotske lag på eget gress før onsdagens duell, og alle kampene hadde endt med seier. Totalt var målforskjellen 16-3 på de seks oppgjørene.

Onsdag hvilte manager Antonio Conte både Giorgio Chiellini og Stephan Lichtsteiner. Angriperne Mirko Vucinic og Sebastian Giovinco var også benket. Celtic-sjef Neil Lennon startet med nigerianeren Efe Ambrose på benken. Ambrose fikk skylden for to av målene i hjemmekampen. Ambrose kom inn på banen etter pausen.

Det var spilt 24 minutter da all spenning gikk ut av onsdagens match. Da var Alessandro Matri presist frampå etter en retur fra Celtics keeper Fraser Forster. 20 minutter ut i 2. omgang var det spissmakker Fabio Quagliarella sin tur til å nette. Det var hans fjerde så langt i årets mesterliga.

Med 5-0 sammenlagt var kvartfinaleplassen spikret for italienerne. (ANB-NTB)

Artikkeltags