RBK-back vender hjem

Peter Ankersen i snakk med en av fotografene på Lerkendal.

Peter Ankersen i snakk med en av fotografene på Lerkendal. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Peter Ankersen forlater Lerkendal til fordel for moderklubben Esbjerg.

DEL

Det var den danske avisen Jydske Vestkysten som fredag morgen meldte at Esbjerg var i ferd med å sikre seg RBK-spillerens signatur. Noen timer senere bekreftet klubbene selv at overgangen er i boks.

– Ankersen har over tid hatt problemer med å finne seg til rette i Rosenborg og Trondheim. Vi har hatt en løpende dialog om situasjonen, men savnet etter familie og venner i Danmark har vært stort, sier sportslig leder Erik Hoftun til rbk.no.

– Slik situasjonen er blitt, mener vi det er det eneste rette å selge Ankersen allerede nå. Han har vært ukomfortabel med situasjonen i Rosenborg en god stund, og det har påvirket de sportslige prestasjonene, utdyper han.

Ser på alternativene

Spørsmålet er nå om trønderne må ut på markedet for å finne en erstatter. Til det svarer Hoftun:

– Det er to mulige løsninger. Vi jobber nå med å få på plass en kort- eller langsiktig løsning før kampen mot Legia neste torsdag. Hvis det ikke går i orden, må vi gjøre interne omrokkeringer dersom vi får behov for en høyreback, sier Hoftun.

I Esbjerg gleder man seg naturligvis stort over forsterkningen.

– Vi har i vår jakt på spillermarkedet gått etter kvalitet, og Peter Ankersen har så store kvaliteter at han for mindre enn et halvt år siden ble kjøpt av en av Skandinavias ledende klubber, sier trener Jess Thorup.

– Peter har energi, fart og utholdenhet, han er en moderne back med styrker i begge ender av banen. Det er en spiller som på både kort og lang sikt har stort potensial, tilføyer han.

Tvillingbror

Peter Ankersen kom til Rosenborg fra Vejle tidligere i år. Siden overgangen til trønderklubben har han fått sjansen i ti a-lagskamper – fire av dem fra start.

21-åringen begynte sin fotballkarriere i Esbjerg, og kan nå være på vei tilbake dit. Jyllandsklubben har allerede RBK-backens tvillingbror Jakob i sin stall – og sistnevnte har ifølge Jydske Vestkysten vært klubbens beste spiller i sesonginnledningen.

I øyeblikket sliter Esbjerg med både skader og karantener, og ledelsen har dermed vært på utkikk etter forsterkninger.

Esbjerg er nyopprykket i den danske Superligaen, men har fått en trang start på livet med de store i dansk fotball. Ett poeng på fem kamper er beskjedne greier – og gir foreløpig jumboplass på tabellen. (ANB)

Artikkeltags