RBK henter dansk back

Peter Ankersen.

Peter Ankersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

21 år gamle Peter Ankersen forlater trolig danske Vejle til fordel for Rosenborg.

DEL

– Vi er enige med Vejle om en overgang for Peter Ankersen. Han kommer til Trondheim onsdag kveld, og skal gjennomgå de medisinske testene i løpet av torsdag. Det gjenstår også noen detaljer rundt hans personlige avtale, sier Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun til rbk.no.

Ankersen har spilt tre sesonger for Vejle, og beskrives som en av de største profilene i den danske 1. divisjonsklubben. Nå går altså ferden etter alt og dømme videre til Trondheim.

Erik Hoftun er trygg på at klubben er i ferd med å skaffe seg en kvalitetsspiller.

– Ankersen er en fotrapp og hurtig spiller. Rolig og bra med ballen, så dette er en spennende backtype. Han har både spilt høyre- og venstreback i Velje, forteller Hoftun.

Bak overgangen ligger det et grundig kartleggingsarbeid. RBK-ledelsen har sett Ankersen i aksjon en rekke ganger – og er imponert over det de har sett.

– Han vil nok trenge litt tid til å tilpasse seg. Finne ut hvordan vi spiller, men jeg forventer at han styrker oss. Vi har veldig stor tro på Peter, sier Hoftun.

Det hører også med til historien at Ankersen i fjor ble kåret til det største talentet på nest øverste nivå i dansk fotball.

Med den 21-årige dansken på plass regner Erik Hoftun med at overgangsaktiviteten er over for denne gang på Lerkendal. Overgangsvinduet stenger ved midnatt lørdag.

– Stor handel

I Vejle er man skuffet over å måtte gi slipp på en av klubbens aller beste spillere. Samtidig omtaler man handelen med Rosenborg som en av de mest lukrative noen gang.

– Peter Ankersen er et av de største offensive backtalentene i Danmark, og det avspeiler seg selvfølgelig i salgsprisen. Det er et stort salg, som signaliserer at Rosenborg virkelig tror på Peter Ankersen, sier sportssjef Mads Bro Hansen til klubbens hjemmeside.

– Det er en seriøs anerkjennelse av Vejle Boldklub Kolding at en av Nordens største klubber henter en spiller hos oss. Samtidig er det gledelig at vi har utviklet en ung spiller til å bli en så stor profil, tilføyer han. (ANB)

Artikkeltags