RBK rotet bort seieren

Rosenborg og John Chibuike rotet bort seieren på Lerkendal.

Rosenborg og John Chibuike rotet bort seieren på Lerkendal. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Rosenborg ledet 2-0, men kasakhstanske Ordabasy slo tilbake og fikk 2-2 i torsdagens europaligakvalifisering.

DEL

Rosenborg lever farlig etter å ha kastet bort en grei tomålsledelse i 2-2-kampen hjemme mot kasakhstanske Ordabasy Sjymkent i torsdagens europaligakvalifisering.

Hjemmelaget kunne og burde ha avgjort oppgjøret lenge før gjestene fra Kasakhstan fikk sine to viktige bortemål. Men et godt spillemessig overtak hindret likevel ikke Mansour Gueye fra å utligne tre minutter på overtid på en retur fra keeper Daniel Örlund. Kvarteret tidligere reduserte Roman Pakholiuk med hodet.

– Det som gjør at det svinget i andreomgangen, og som jeg ikke liker, er at vi var altfor unøyaktige med ball. Det skiller mye fra prestasjonene vi har hatt i det siste, sa RBK-trener Jan Jönsson til TV 2 etter kampen.

– Det var vi som styrte kampen i begynnelsen av andre omgang og vi som skapte de store målsjansene. Da vi ikke satte nummer tre, så levde kampen for deres del, og siden vi var unøyaktige framover fikk vi kontringer mot oss og ble straffet, sa han videre.

Dockal-dobbel

Tidligere i kampen var Borek Dockal igjen mannen som sørget for mål og jubel på Lerkendal. Først skjøt han i det 33. minutt ballen fra Markus Henriksen pent i nettet til venstre for keeper. Deretter tok han selv straffen RBK fikk etter at han ble lagt i bakken på overtid i første omgang. Den hamret tsjekkeren trygt oppe i høyre kryss.

Tomålsledelsen kom etter at Rosenborg hadde en forsiktig åpning, men der spillet gradvis kom på gli utover i omgangen. Med høyere press ble hjemmelaget betydelig farligere offensivt.

Ti minutter ut i annen omgang burde innbytter Daniel Fredheim Holm gjort 3-0 da han sto med ballen foran et tomt mål. Men han reagerte for sent, og Ordabasy fikk dermed blokkert. I forveien bommet keeperen totalt i det han prøvde å ta ballen fra Rade Prica.

Lover bedring

Jan Jönsson tok ingen sjanser i laguttaket og stilte med et toppet RBK-lag mot Ordabasy. Det viste seg også tidlig at bortelaget ga bedre motstand enn nordirske Crusaders, som trønderne slo ut i forrige kvalifiseringsrunde.

Resultatet betyr at Rosenborg har en tøff oppgave i vente når returkampen spilles i Kasakhstan neste torsdag. Jönsson lover et mer ballsikkert RBK-lag innen den tid.

– Da skal vi være bedre i pasningsspillet, tilbake der vi har vært. Er vi bedre i det så gir vi ikke motstanderne så gode muligheter til å kontre på oss som de hadde i dag, slår svensken fast.

(ANB-NTB)

Artikkeltags