RBK tapte mesterliga-dramaet

RBK-keeper Daniel Örlund må se ballen godt klistret på innsiden av nettmaskene.

RBK-keeper Daniel Örlund må se ballen godt klistret på innsiden av nettmaskene. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Morten Moldskred var centimetere fra å sende Rosenborg til mesterligaen rett før slutt, men Ståle Solbakken jublet høyest etter dramaet i Parken.

DEL

Sesongens mesterligadrøm for Rosenborg tok slutt i Parken onsdag kveld. 1-0-seier holdt for FC København.

Selv med innbitt kjemping fra Rosenborg holdt det ikke. Ståle Solbakken, Norges neste landslagssjef, smilte bredest etter kampen. Etter kampen danset han glad rundt på gressteppet og omfavnet spillerne.

For Rosenborg var det så nær. Marginene var ikke på deres side da et skudd fra Roar Strand ble slått i tverrliggeren og ut noen minutter før slutt.

- Alt i alt gikk København fortjent videre. Danskene var så mye bedre i 1. omgang, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb til NTB etter kampen.

Det norsk-danske mestermøtet ble avgjort av islandske Sölvi Ottesens scoring og av svenske Johan Wilands redning på Strands skudd.

Offensivt

Nils Arne Eggen lovet offensiv fotball. Det er det trønderne kan. Alt i første spilleminutt ble Trond Olsen spilt gjennom og kom alene med keeper Wiland i skrå vinkel uten å få tellende resultat.

Så var det danskenes tur med store sjanser. Med stor løpsvilje og suveren ballbesittelse presset de trønderne mer og mer bakover. Men RBK kom likevel på farlige visitter. Rade Prica var scoring på en god lobb etter et fikst gjennomspill fra Steffen Iversen.

Det var lite å si på at Sölvi Ottesen headet inn 1-0 etter et langt innkast. Minuttet senere smalt ballen i stolpen bak Rosenborgs keeper Daniel Örlund. Rosenborg levde farlig mot slutten av 1. omgang.

Veteran Roar Strand kom inn etter hvilen som defensiv midtbanespiller, mens Vadim Demidov tok over sin vanlige midtstopperplass.

Pengepotten i mesterligaen er gull for fotballklubber med slunken klubbkasse. Gruppespill i mesterligaen betyr trolig nærmere 150 millioner kroner. Eksperten den danske avisen Politiken har snakket med antyder beløpet til 200 millioner kroner over to regnskapsår.

Helt

Når Ståle Solbakken forlater den danske hovedstaden for å bli norsk landslagssjef neste år, reiser han nordover med heltestatus. Han har trent FCK siden 2006. Han har ledet klubben til fem seriemesterskap og en cuptriumf.

Første året som trener tok han laget til mesterligaen, hvor de i Parken tok skalpen til både Celtic og Manchester United. I år er laget i mesterliga igjen.

Glemt er fiaskoen fra Kypros i fjor da deltakelse i mesterligaen glapp.

For Nils Arne Eggen betyr ikke et være eller ikke så mye for ham personlig.

- Jeg har vært med for lenge til å tenke så mye på det. Men for klubben Rosenborg betyr det utrolig mye, sier Nils Arne Eggen.

Nå må han konsentrere seg om europaliga. Den trøstepremien er verdt nærmere 50 millioner kroner. (ANB-NTB)

Artikkeltags