Real Madrid endelig mester

Cristiano Ronaldo og Xabi Alonso kan kalle seg seriemestere i Spania.

Cristiano Ronaldo og Xabi Alonso kan kalle seg seriemestere i Spania. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Real Madrid er spansk seriemester i fotball for 32. gang, men for første gang siden 2008.

DEL

Det er klart etter 3-0 mot Athletic Bilbao onsdag.

Barcelonas seier tidligere onsdag betydde at bare borteseier mot europaligafinalisten var godt nok til å innkassere seriemesterskapet to runder før slutt. José Mourinhos lag svarte med en ny oppvisning.

Gonzalo Higuaín, Mesut Özil og Cristiano Ronaldo scoret målene som betyr at Real Madrid er sju poeng foran fjorårsmester Barcelona. Özil var den store spilleren og la opp til de to målene han ikke scoret selv.

Ronaldo misbrukte mange store sjanser til å gjøre seieren enda klarere, blant annet et straffespark. Hjemmelagets Javi Martinez ble tvilsomt utvist, men da ledet gjestene allerede med tre mål.

– Det har vært en hard sesong, men vi greide å nå litt lenger enn vi gjorde i fjor. Dette er et ungt lag, og et lag som er i utvikling, så vi håper å nå enda lenger neste sesong, sa lagkaptein Iker Casillas.

– Vi er alle svært fornøyde nå. Vi fortjener å være mester, for vi har spilt flott fotball fra start til slutt, sa forsvareren Sergio Ramos.

Om Real vinner også de to siste kampene, vil laget sette ny rekord med 100 poeng i en sesong. Laget har allerede satt spansk rekord med 115 scoringer.

Selv på Real Madrids store dag greide Lionel Messi å stjele litt av showet. Den argentinske ballartisten passerte nemlig en ny milepæl da han onsdag slo Gerd Müllers rekord på 67 mål i en sesong for en europeisk toppklubb.

Messi scoret to ganger fra straffemerket og en gang i spill da Barcelona slo Málaga 4-1 på Camp Nou. Det var hans 44., 45. og 46. seriemål i spansk 1. divisjon denne sesongen. I ulike turneringer er Messi oppe i 68 mål. Han har 14 i mesterligaen, to i cupen, tre i den spanske supercupen, ett i den europeiske supercupen og to i klubb-VM.

Müller satte rekorden for Bayern München i sesongen 1972-73. Messi har tre kamper til, to i La Liga og den spanske cupfinalen, på å forbedre rekorden.

Tross målrushet ble det verken seriegull eller mesterligatriumf denne sesongen. Barcelona fortsatte iallfall å revansjere seg etter en vond uke hvor både seriegullet, finaleplassen i mesterligaen og trener Pep Guardiola glapp for klubben.

Carles Puyol scoret det første målet onsdag, men deretter var det Messi som styrte showet. De to første målene hans kom riktig nok på heller billige straffespark. Han fullførte sitt hattrick på vakkert vis da han ble framspilt av Andrés Iniesta, vippet ballen over utrusende Carlos Kameni og sendte ballen i tomt bur.

Han er nå to mål foran Ronaldo i kampen om å bli målkonge i La Liga.

Messi er bare 24 år, men han er allerede Barcelonas mestscorende spiller noensinne. Han passerte den 60 år gamle rekorden til Cesar Rodriguez på 232 mål i mars og er nå oppe i 248.

I en annen kamp onsdag greide Vadim Demidov og hans Real Sociedad 1-1 borte mot Atlético Madrid etter Carlos Velas utligning rett før slutt.

Betis vant byderbyet mot Sevilla 2-1 takket være to mål av midtbanestjernen Benat. (ANB-NTB)

Artikkeltags