Rekordjakt i Toppserien

Kristy Moore kan bli tidenes toppscorer i Toppserien.

Kristy Moore kan bli tidenes toppscorer i Toppserien. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kommende helg sparkes Toppserien i gang – med både klubber og spillere på rekordjakt.

DEL

Ingvild Landvik Isaksen sikret Kolbotn 2-1-seier på overtid i serieavslutningen mot Kattem forrige sesong. Målet var det siste i Toppserien 2011 – og det 9.965. i ligaens historie.

Det betyr at mål nummer 10.000 kommer denne sesongen – og milepælen vil etter alt og dømme bli rundet i en av de aller første serierundene. Hvilken spiller som gjør det historiske målet, og i hvilken kamp, gjenstår å se.

9.965 mål på de 2.460 toppseriekamper som så langt er spilt, gir et snitt på fire mål pr. kamp. Gjør det samme snittet seg gjeldende i årets serieåpning, kommer mål nummer 10.000 allerede i serieomgang nummer to.

Tidenes toppscorer?

En av dem som mer enn gjerne vil score det ettertraktede målet er Stabæks Kristy Moore. Den australsk-fødte 35-åringen har scoret mål på bestilling for Fløya og Stabæk siden 2003 – og står i øyeblikket bokført med 125 mål i Toppserien.

Se et knippe av Moores Toppserie-scoringer til høyre!

Det betyr at Moore er på skuddhold til å slå Marianne Pettersens fem år gamle rekord på 148. Den tidligere landslagsspissen tok rekorden fra Kjersti Thun 19. mai 2007 – etter å ha scoret fire ganger mot Kattem.

Kristy Moore trenger 24 scoringer denne sesongen for å bli rekordinnehaver. Det synes ikke helt umulig i et Stabæk-lag som av mange tippes som gullfavoritter.

Det hører også med til historien at Moore må passere ytterligere sju spillere på veien mot Pettersen toppnotering. Ved siden av nevnte Thun (145 mål), ligger også Ragnhild Gulbrandsen (141), Hege Riise (138), Ann Kristin Aarønes (133), Linda Medalen (131), Brit Sandaune (127) og Solveig Gulbrandsen (126) foran på lista.

LSK i 1.000?

Trondheims-Ørn er blant klubbene som ser en milepæl blinke i det fjerne. Trønderklubben har så langt sanket 946 poeng i Toppserien, og mangler dermed 54 på å nå 1.000.

Mye tyder samtidig på at det kan bli i tyngste laget å klare det denne sesongen. 54 poeng var summen seriemester Røa endte på i fjor.

Langt mer overkommelig blir LSK Kvinners kamp for å nå 1.000. Her dreier det seg imidlertid ikke om poeng – men om mål i Toppserien. Klubben står i øyeblikket bokført med 997, og stiller i tillegg med et av årets mest spennende spisspar i landslagsvenninnene Cecilie Pedersen og Isabell Herlovsen.

Kanskje nås milepælen allerede i serieåpningen borte mot nevnte Trondheims-Ørn? (ANB)

Artikkeltags