Rødt drama i Bergen

Det gikk til tider hardt for seg på Brann stadion. LSKs Lars-Kristian Eriksen (liggende) fikk rødt kort etter en takling på Tadas Labukas (sittende på kne til høyre).

Det gikk til tider hardt for seg på Brann stadion. LSKs Lars-Kristian Eriksen (liggende) fikk rødt kort etter en takling på Tadas Labukas (sittende på kne til høyre). Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Brann henger med i medaljekampen etter 2-0-seier hjemme mot Lillestrøm.

DEL

Scoringer av Rodolph Austin (straffe) og Kim Ojo sørget for at kanarifuglene ikke fikk revansj for 1-4-tapet for bergenserne i 2. serierunde. Rødtrøyene fikk en oppmuntring etter cupfinaletapet mot Aalesund på Ullevål for 14 dager siden og holder bronseplassen på tabellen.

Bergenserne ble dømt nord og ned av ekspertene etter å ha tapt treningskamp mot 2.-divisjonslaget Nest Sotra uken før seriestart. Status før siste serierunde er at Rune Skarsfjords mannskap kjemper om medalje i seriespillet, samt at det ble sølv i NM. Medaljekampen skal for bergenserne avgjøres med tøff bortekamp mot Aalesund.

– Vi har ingenting å tape i den siste kampen mot Aalesund. Vi trenger hvert minutt av betydningsfulle kamper, sa Brann-trener Rune Skarsfjord foran lagets serieavslutning..

– Det blir nedtur om vi ikke får medalje, sa han.

I en svært sjansefattig åpningsomgang var det dommer Svein Oddvar Moen som kom i fokus. Etter 26 minutter havnet vertenes Kim Ojo i duell med Pål Steffen Andresen på en gjennomløpning. Nigerianeren headet ballen for langt foran seg, og akkurat idet LSK-keeper Stéfan Logi Magnússon plukket opp ballen gikk Branns spissjuvel i bakken.

Etter en kort dialog med assistentdommer, pekte Moen på straffemerket og ga Andresen marsjordre til sterke protester fra LSK-spillerne. Gjestenes vrede gikk ut over både dommer, assistentdommer og Ojo, som de mente overspilte i situasjonen.

– Jeg mener det verken var straffe eller rødt kort i den situasjonen. Ojo falt veldig lett, sa Andresen om den kampavgjørende situasjonen.

Rodolph Austin var sikker fra straffemerket, selv om keeper Magnússon valgte riktig hjørne. Etter kampslutt ble Austin kåret til årets spiller av supporterne.

Med 10 spillere ble det vanskelig for gjestene å komme tilbake i kampen. Ohi Omoijuanfo hadde muligheten til å skape balanse i regnskapet like etter pause, men fikk ikke stokket beina på innlegget fra Erling Knudtzon.

– Det røde kortet og straffen etter 26 minutters spill ødela kampen for oss, mente LSK-trener Petter Belsvik.

– Spillerne skal ha honnør for den jobben de gjorde fram til Branns 2-0-mål, sa han videre.

Vertene spilte seg etter hvert til flere gode muligheter, og som så mange ganger tidligere denne sesongen var det Kim Ojo som avgjorde. 22-åringen var en konstant trussel for LSK-forsvaret, og etter 72 minutter kom sesongens 15. seriemål. Nigerianeren viste overlegen luftstyrke på innlegget fra Birkir Már Sævarsson og stanget vakkert inn 2-0 målet.

På overtid tok frustrasjonen overhånd for gjestenes Lars-Kristian Eriksen, som ble sendt direkte i dusjen etter en stygg takling av Tadas Labukas. (ANB-NTB)

Artikkeltags