Rystet Bayern

Håvard Nordtveit jubler sammen med målscorer Patrick Herrmann etter 2-0-scoringen.

Håvard Nordtveit jubler sammen med målscorer Patrick Herrmann etter 2-0-scoringen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Med Håvard Nordtveit på laget knuste Borussia Mönchengladbach serieleder Bayern München.

DEL

Dermed brukte Gladbach sjansen til å krype opp i ryggen på serielederen godt. Etter seieren er tysk fotballs store overraskelse denne sesongen bare poenget bak Bayern på tabellen.

Hjemmelaget fikk en tidlig ledelse da kommende Dortmund-spiller Marco Reus satte ballen i nettet fra 30 meter etter elleve minutter. 22-åringen utnyttet en grov blunder av en utrusende keeper Manuel Neuer som gjorde en mislykket klarering og regelrett ga bort ballen på sølvfat til en oppmerksom Reus.

Håvard Nordtveit har gjort det svært bra i Mönchengladbach og skaffet seg fast plass på laget. Fredag gjorde han igjen en sterk kamp på midtbanen.

Fire minutter før pause doblet 20-årige Patrick Hermann til 2-0 da han lurte seg gjennom et høytstående Bayern-forsvar.

Tyskeren gjorde kvelden komplett for vertene da han scoret sitt andre mål etter 71 minutter. Scoringen kom etter flott kontringsfotball av Mönchengladbach der Reus igjen var sentral.

– Vi spilte meget bra og var taktisk dyktige. I tillegg lå vi kompakte bakover som gjorde det vanskelig for Bayern å finne rom å spille i. Det var viktig å ta tre nye poeng på Bayern, men det kommer snart også tøffe bortekamper mot Stuttgart og Wolfsburg, sa Gladbach-trener Lucien Favre, som klubben ønsker på en lengre kontrakt etter oppsiktsvekkende gode resultater det siste året.

Jupp Heynckes' lag manglet en suspendert Franck Ribéry, men både Bastian Schweinsteiger og Arjen Robben var tilbake fra skade. Førstnevnte prøvde å få Bayern München tilbake i oppgjøret da han reduserte i det 76. minutt. Presset på slutten ga imidlertid ingen flere mål og dermed har Gladbach slått Bayern både borte og hjemme denne sesongen. Nordtveits lag vant 1-0 i München i seriepremieren.

– Vi gjorde altfor mange feil. I annen omgang ga vi alt for å prøve å slå tilbake, men igjen ble vi felt på kontringer. Det er aldri enkelt når motstanderen går først opp føringen, sa Bayern-kaptein Philipp Lahm etter kampen.

Borussia Mönchengladbach og Schalke er alene om å stå med dobbeltseier mot Bayern i Bundesliga siden 1995/96-sesongen. (ANB-NTB)

Artikkeltags