Sarpsborg 08 og Bodø/Glimt rykker opp

Øyvind Hoås, Espen Hoff og Thomas Lehne Olsen kan fort bli tre av 1. divisjons beste spillere i år.

Øyvind Hoås, Espen Hoff og Thomas Lehne Olsen kan fort bli tre av 1. divisjons beste spillere i år. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sjekk vårt tabelltips for 1. divisjon! Enig eller uenig? Bruk kommentarfeltet til å legge inn ditt tips!

DEL

Vi har tatt på oss den vanskelige oppgaven å vurdere 1. divisjon kommende sesong. Dette er en liga som vanligvis er uhyre tett og jevn.

I fjor skilte det ni poeng fra Brynes niendeplass til Sandefjords tredjeplass. Samtidig skilte det kun ti poeng fra den nevnte niendeplassen til nedrykksplassen Asker.

Vi tror det blir et rotterace også i år, men kanskje blir det større skilnad i toppen. Vi tror helt klart Sarpsborg, Bodø/Glimt, Start og Sandefjord har det beste mannskapet denne sesongen.

Vi tipper Kongsvinger som nærmeste utfordrer, mens det fra sjetteplassen og nedover kommer til å bli hard kamp om plassene. Få poeng kommer til å skille midtsjiktet og nedrykk.

Sjekk tabelltipset nedenfor, og si gjerne din mening i kommentarfeltet under.

OBS! Klikk på lagnavnet for å lese hele vurderingen og grunnlaget for plasseringen.

1) Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 virker bunnsolide i år. Har kanskje en bedre tropp denne sesongen enn de hadde etter opprykket i fjor. Yppet seg tidlig i eliteserien i fjor, men da sprakk bobla totalt.

2) Bodø/Glimt

Bodø/Glimt har fått ny innpakning. Vi tror innpakningen sender dem direkte opp til eliteserien igjen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Start

Start er vi litt usikre på. Mannskapet er godt nok til å kjempe i toppen. Klubbkulturen, ressursene og erfaringen tilsier også at de skal rykke opp, men likevel er vi litt i tvil.

4) Sandefjord

Sandefjord har et solid mannskap. Arne Sandstøs menn har massevis av eliteserieerfaring. Endte på tredjeplass i fjor. Vi savner overraskelsesmomentet, krydderet, i mannskapet.

5) Kongsvinger

Kongsvinger. Vrient. Mannskapet er ikke det beste, men de har Tom Nordlie i ny (og forbedret?) drakt.

6) Mjøndalen

Den siste kvalikplassen er vrien. Nå kommer vi til det sjiktet man skal være ekstremt stødig på hånda for å treffe riktig. Ikke engang verdens beste dartspillere er så gode til å treffe blink. Vi går for Mjøndalen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7) Hødd

Vi synes Hødd ser solide ut. Lars Arne Nilsens mannskap har gjennomført en OK vinter hvis vi ser på treningskampene, men likevel er vi usikre på hvor sterke de er.

8) Ranheim

Ranheim fotball. En litt merkelig klubb med små ressurser og gode resultater som starter på skrætsj hvert eneste år. I år tror vi «dessverre» kvalikplassen ryker.

9) Bryne

Nok et vanskelig lag å tippe. Med litt flaks kan de kjempe om kvalikplass, men en vanskelig start kan gjøre sesongen trøblete.

10) Strømmen

Det blir en kamp for å unngå nedrykk også i år, men vi tror Strømmen klarer det.

11) Notodden

Notodden blir best av nykommerne!

12) HamKam

Det oser fotballkultur på Hamar, men klubben har fått en del skudd for baugen de seneste årene. Og slikt tar på. Heller ikke i år er det noe kjempestort på gang i HamKam.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13) Alta

Første lag under streken. Alta har prestert godt en god stund i 1. divisjon nå, men i år sier det stopp.

14) Tromsdalen

Tromsdalen rykket opp i 2011 etter å ha satt målrekord i 2. divisjon med spinnville 105 scoringer på 26 seriekamper. Vi tror oppholdet 1. divisjon blir kortvarig.

15) Ullensaker/Kisa

Arne Erlandsens nyopprykkede mannskap er forberedt på en kamp for å overleve.

16) Bærum

Bærum virker for oss å være den klare nedrykkskandidaten.

Artikkeltags