Seieren glapp for Tromsø

 Zdenek Ondrasek scoret, men det ble til slutt nedtur for toppscorere og Tromsø.

Zdenek Ondrasek scoret, men det ble til slutt nedtur for toppscorere og Tromsø. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tromsø var på vei mot seier, men to minutter før slutt sprakk nullen.

DEL

Dermed ble det 1-1 hjemme mot ukrainske Metalurg Donetsk i europaligakvalifiseringen torsdag.

Baklengsmålet kan vise seg å bli skjebnesvangert og betyr at Tromsø trolig må vinne i Ukraina neste uke for å avansere. Djordje Lazic fyrte av et skudd som gikk i høyrefoten til Fredrik Björck og i mål. TIL-keeper Marcus Sahlman ble i den situasjonen totalt utmanøvrert. Utligningen var ekstra surt siden vertene til da hadde kontroll.

– Vi gjorde en godt gjennomført kamp. Likevel burde vi straffet dette laget mer. Jeg er 100 prosent sikker på at vi scorer i returkampen, sa en offensiv Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo etter kampen.

Tromsø-toppscorer Zdenek Ondrasek sendte hjemmelaget i føringen etter meget godt angrepsspill to minutter før pause. Først gikk Thomas Drage innover på banen og ga ballen til Ondrasek, som valgte å spille videre til Ole Martin Årst. Tsjekkeren kom seg dermed fri i feltet og utnyttet veggspillet perfekt med å sette inn 1-0.

Ledelsen var ikke helt ufortjent, selv om bortelaget fra Ukraina gradvis jobbet seg inn i kampen. Tromsø åpnet friskt med høyt tempo på Alfheim. Etter bare ett minutt kunne Drage ha gitt vertene en pangstart da han fikk en gratismulighet servert av en Metalurg-forsvarer. Med keeper langt ute prøvde 20-åringen seg på en avslutning fra 25 meter, men ballen gikk til side for mål.

I annen omgang fortsatte Tromsø å ha kontroll defensivt. Metalurg fikk en del hjørnespark, og det var der gjestene først og fremst viste seg farligst før utligningen. En god Marcus Sahlman i mål og en hodesterk stopper Miika Koppinen rensket unna det som kom.

Ruben Yttergård Jenssen var tydelig mer skuffet enn trener Høgmo like etter kampslutt.

– Det er jævlig bittert å få en baklengs helt på slutten. Vi skal kontrollere inn 1-0 når det er så lite igjen av kampen. De siste minuttene hadde vi bare en oppgave, som var å holde nullen. Det mislyktes vi med. Resultatet svekker selvsagt sjansene våre for avansement, sa midtbanespilleren.

Returoppgjøret spilles i Donetsk neste torsdag. (ANB-NTB)

Artikkeltags