Søstrene reddet Norge

Ada Hegerberg.

Ada Hegerberg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Søstrene Ada og Andrine Hegerberg vendte kampen med hvert sitt mål da Norge slo Canada 2-1 i U20-VM i fotball torsdag.

DEL

Begge målene kom etter forarbeid av en storspillende Caroline Graham Hansen (17), som i likhet med Hegerberg-søstrene er Stabæk-spiller.

Seieren i nøkkelkampen gjør at Norge trolig tar seg videre til kvartfinale. Det skjer om det norske laget slår gruppens jumbolag Argentina mandag, og Canada ikke samtidig slår de hittil suverene nordkoreanerne.

Norge var det beste laget i en god og spennende kamp torsdag, men Canada kom til mange store sjanser i første omgang, da Jenna Richardson og Adriana Leon skapte problemer for det norske forsvaret.


Straffemiss

Ada Stolsmo Hegerberg kunne ha sendt Norge i ledelsen, men hun misbrukte straffesparket i det 19. minutt etter at Melissa Bjånesøy ble felt. Skuddet var for løst, og Sabrina D'Angelo reddet.

Canadierne utnyttet missen og kom alene med keeper Nora Neset Gjøen to ganger mot slutten av omgangen. Annen gang fikk Richardson ballen i mål, og Canada gikk til pause med ledelse.

Ada Hegerberg gjorde opp for straffemissen da hun i det 52. minutt utlignet etter et flott raid av Caroline Graham Hansen. 17-åringen føk forbi flere canadiske spillere og serverte et nesten ferdigscoret innlegg som Hegerberg slo i tomt mål fra noen centimeters hold.


Herjet

Hansen fortsatte å herje med motstanderne og skapte sjanser både for seg selv og andre. Til sist var det storesøster Hegerberg som ble matchvinner etter et Hansen-raid 11 minutter før slutt. Venstrebeinsskuddet fra like utenfor 16-meterstreken føk inn i hjørnet.

Canada har fortsatt 2.-plassen i gruppen på bedre målforskjell enn Norge, men i siste runde skal Norge møte et argentinsk lag som har 0-15 på sine to første kamper. Canada møter Nord-Korea, som knuste Argentina 9-0 med fem mål av Kim Un-hwa og tre av Kim Su-gyong. (ANB-NTB)

Artikkeltags