Stabæk vant enkelt

Kunstgresset i Telenor Arena er til salgs.

Kunstgresset i Telenor Arena er til salgs. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Stabæk klatrer på tabellen etter at et tamt Fredrikstad-lag ble slått fortjent 3-1 mandag.

DEL

Scoringer av Veigar Páll Gunnarson, Alain Junior Ollé Ollé og Gilles Ondo ordnet seieren. Alexander Ruud Tveter reduserte til 1-2 for gjestene.

– En godkjent kamp av oss. Fredrikstad er en bra skalp å ta. Ni poeng etter fem kamper er vi fornøyd med. Måten vi har hentet oss inn på etter 0-7 i åpningskampen kan vi være stolte av. Ros også til supporterne som har vært støttende hele veien, sa Stabæk-trener Jörgen Lennartsson.

En annen fornøyd Stabæk-mann var nøkkelspiller Veigar Páll Gunnarson.

– Denne gangen var vi trygge. Hele laget framsto kompakt, og vi spilte på oss selvtillit. Det er viktig. Nå må vise oss fram også på bortebane mot Haugesund i neste kamp, oppsummerte 31-åringen.

Han noterte seg for sin 60. eliteseriescoring søndag.

Stabæk-trener Lennartsson valgte å beholde Jan Kjell Larsen i mål på bekostning av en friskmeldt landslagskeeper Jon Knudsen. Larsen spilte seg ikke ut av laget i denne kampen. Det betyr at Knudsen foreløpig må spille seg inn på både klubblag og landslag etter skadeavbrekket.

– Jon har bare trent for fullt i én uke. Det var et greit valg å la Jan Kjell stå, sa Lennartsson.

Svekket bortelag

Fredrikstad stilte svekket til start. Laget manglet Tarik Elyounoussi, Alex Valencia og førstevalgene på midtstopperplass, Raio Piiroja og Jørgen Horn. Jan Tore Ophaug og Vidar Martinsen vikarierte for de to sistnevnte.

Bortelaget prøvde, men forsøkene ble ofte omstendelige. Vertene fikk denne gangen trampeklapp på vei ut etter kampslutt. Nettopp den hyllesten har vært fraværende i mange kamper både i fjor og så langt i 2011-sesongen.

FFK-trener Tom Freddy Aune var skuffet og ærlig etter kampslutt.

– Det er klart man merker at så mange av de faste er borte, men det er ingen fullgod forklaring på prestasjonen her. Vi ble løpende imellom og tapte for et bedre lag. Dette var vår dårligste kamp siden januar. Neste gang, mot Lillestrøm, skal vi være tilbake, sa FFK-treneren med blikket rettet mot fredag 6. mai.

Afrikanske skuddføtter

Drøye fem minutter etter Gunnarssons ledermål scoret Alain Junior Ollé Ollé sitt første seriemål i Stabæk-drakt. Vegar Eggen Hedenstad fant Gilles M'bang Ondo med en lang ball, og sistnevnte la inn til Ollé Ollé som var en kontant avslutter.

Stabæks 2-0-ledelse ble redusert til 2-1 da Alexander Ruud Tveter traff godt i det 56. minutt. Det var hans første FFK-scoring i hans første seriekamp fra start. Men gleden ble kortvarig.

Drøye fem minutter senere sendte Gilles Ondo en avgjørende rakett inn til 3-1 etter fint forarbeid av midtstopper Jørgen Hammer. (ANB-NTB)

Artikkeltags