Stygge scener i Tirana

Kjetil Rekdal kan være fornøyd med Aalesunds innsats mot Tirana.

Kjetil Rekdal kan være fornøyd med Aalesunds innsats mot Tirana. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

En fin scoring av Tremaine Stewart ga Aalesund 1-1 i europaligaens 2. kvalifiseringsrunde.

DEL

I en sjansefattig fotballkamp i den albanske hovedstaden, ble Stewarts scoring meget viktig for Aalesunds sjanser til å ta seg videre. Han utlignet på et godt skudd etter 56 minutter.

Før pause hadde Mirel Cota gitt Tirana ledelsen etter 37 minutter. Angriperen var stadig giftig og var også nær ved å gjøre 2-1 like før slutt, men da var Sten Grytebust med på notene.

I det 57. minuttet leverte Lars Fuhre fra seg ballen til Stewart. Jamaicaneren ble presset ut mot kanten av 16-meteren, men fikk skaffet seg rom og hamret ballen inn i hjørnet.

– Stygge scener

I annen omgang ble kampen stoppet en periode da hjemmelagets fans kastet flasker mot noen av Aalesunds mørkhudede spillere.

Dommeren fikk etter hvert hjelp av Tiranas keeper til å roe ned publikum, som likevel svarte med pipekonsert mot AaFK-back Hugues Wembangomo da spillet ble satt i gang igjen.

– Det var veldig stygge scener. Flere av spillerne måtte nesten gjemme seg. Det var rasistiske rop og apelyder. Et absolutt lavmål av hjemmefansen, sa AaFK–trener Kjetil Rekdal til Dagbladet etter kampen.

Tror på avansement

Uansett klarte Wembangomo og lagkameratene å ri stormen av og sikret seg et godt 1-1-resultat før neste ukes returkamp. Det var Rekdal fornøyd med, men han vil muligens huske kampen best for Tirana-fansens stygge oppførsel.

– Jeg har aldri vært med på eller sett noe som dette. Det var rasisme og forferdelig, sa Rekdal og la til at han tror på avansement.

– Det var rundt 40 varmegrader, og det er ikke vi vant til i Ålesund. Jeg gleder meg til returkampen på kunstgress og med 20 grader kaldere i lufta. Vi møter et bra lag, men vi har gode muligheter til å gå videre, sa Aalesund–treneren. (ANB–NTB)

Artikkeltags