Tre topplag slått ut

Asker sendte Stabæk ut av cupen.

Asker sendte Stabæk ut av cupen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vålerenga, Hønefoss og Stabæk er ute av NM etter tap for henholdsvis Sandefjord, Mjøndalen og Asker i 3. runde onsdag. Vi fulgte alle kampene.

DEL

Etter en tam innledning gjorde Vålerenga det vanskelig for seg selv i de siste minuttene av første omgang. Først ble Martin Pusic vist av banen etter to gule kort i løpet av få minutter. Sekunder senere dømte dommer Tore Hansen straffe til Sandefjord da Nicolai Næss felte Cato Hansen.

Les referater fra alle kampene

Alexander Gabrielsen var heldig med utførelsen av straffesparket. Ballen gikk via tverrliggeren og ryggen på VIF-keeper Lars Hirschfeld før den havnet i mål. Marcus Pedersen kom inn for eliteserielaget i pausen. Spissen ordnet utligning for gjestene med et drøyt kvarter igjen av ordinær spilletid.

Vålerenga ville ha straffe da Pedersen kolliderte med Sandefjords sisteskanse Iven Austbø på overtid. Bortelaget fikk ikke gehør for ønsket. Oppgjøret gikk til ekstraomganger, der Jo Sondre Aas og Martin Brekke ordnet to mål som avgjorde til vertenes fordel.

Straffer

I kampen mellom Mjøndalen og Hønefoss måtte lagene skilles på straffer. Anders Karlsen sendte bruntrøyene foran i første omgang, men Remond Mendy utlignet ti minutter før ordinær tid var ute. Gjestene fra Ringerike tok så ledelsen i første ekstraomgang ved Kevin Beugre, men Pål Alexander Kirkevold utlignet for Mjøndalen like etter. Hønefoss bommet på alle sine tre første forsøk fra straffemerket. Mjøndalen traff på sine og sikret dermed en plass i 4. runde.

Kom til kort

Stabæk kom til kort borte mot 2. divisjonslaget Asker fra nabokommunen. Dermed fortsetter den vanskelige sesongen for den unge Stabæk-mannskapet og trener Petter Belsvik. Fredrik Notice nikket inn 1-0 for Asker åtte minutter etter sidebyttet. Forsvarsspilleren var også nest sist på ballen med hodet da Kristoffer Tollås avgjorde med sitt 2-1-mål to minutter før full tid.

I mellomtiden utlignet innbytter Bjarte Haugsdal for Stabæk. Divisjonsforskjellen hjalp likevel ikke bæringene til avansement.

- Flaut

- Dette er flaut. Man vinner ikke fotballkamper uten å prestere 100 prosent, og i dag var vi bare på 75, sa trener Petter Belsvik til NRK, og ba om unnskyldning overfor Stabæks tilhengere.

Trenerkollegaen i Asker, Gaute Larsen, var derimot langt blidere etter triumfen mot gamleklubben.

- Det er lenge siden jeg var i Stabæk, men det er ingen ulempe at jeg følger deres kamper. Vårt mål var å nøytralisere Vegar Eggen Hedenstad, samt å treffe Fredrik Notice med oppspillene. Alt dette fungerte, sa Larsen til Aftenposten.

4. runde trekkes på Ullevaal stadion torsdag.

(ANB-NTB)

Artikkeltags