Uavgjort i intenst derby

Det ble uavgjort mellom Sunderland og Newcastle søndag. her en duell mellom Sebastian Larsson og Jonas Gutierrez.

Det ble uavgjort mellom Sunderland og Newcastle søndag. her en duell mellom Sebastian Larsson og Jonas Gutierrez. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Åtte gule kort, en utvisning, en straffebom og ett overtidsmål bidro til et høydramatisk derbyoppgjør da Newcastle og Sunderland spilte 1-1 på St. James' Park søndag.

DEL

Det bruker å gå hett for seg i det store lokaloppgjøret i Nordøst-England når Newcastle og Sunderland møtes. Slik gikk det også søndag.

Martin O'Neills mannskap så ut til å gå mot borteseier, men to minutter på overtid tuppet Shola Ameobi ballen i mål til 1-1 for Newcastle. Like etter fikk også vertene en stor sjanse til å ta alle poengene etter et massivt press foran Sunderland-målet.

Det var allerede delt ut seks gule kort ved halvspilt første omgang. I det 24. minutt fikk gjestene straffe etter at Mike Williamson sto for tydelig holding på midtstopper Michael Turner. Danske Nicklas Bendtner satte ballen velplassert i mål.

Rødt kort

Ledelsen var fortjent, men kampen jevnt seg etter hvert ut. Sunderland-spiss Stéphane Sessegnon måtte tusle av banen da han fikk rødt kort for å sette armen i ansiktet på Cheick Tioté etter 58 minutter.

Åtte minutter før slutt kunne Demba Ba utlignet for hjemmelaget fra straffemerket, men keeper Simon Mignolet reddet. Heldigvis for senegaleseren kom Ameobi han til unnsetning og sikret 1-1.

Newcastle er nummer seks i engelsk eliteserie med 44 poeng, mens Sunderland er ti poeng bak erkerivalen.

Målfest av Fulham

I London hadde Fulham full kontroll og vant 5-0 hjemme mot ett tamt Wolverhampton. Spesielt Pavel Pogrebnjak sto fram og gjorde hattrick på Craven Cottage. Clint Dempsey scoret de to andre målene.

Pogrebnjak ble hentet fra Zenit St. Petersburg i januar og har gjort seg varm i Fulham-drakta med fem mål på de tre siste kampene. Manager Martin Jol sa at det jobbes med å beholde russeren når leieavtalen går ut.

– Vi har lovet ham spilletid, og han har helt fra første trening gitt oss inntrykk av at han ønsker å være her. Vi snakker med fire eller fem spillere om nye avtaler. Vi vil beholde våre beste, og han er definitivt en av dem, sa Jol.

Brede Hangeland og John Arne Riise spilte hele kampen i Fulham-forsvaret og hadde en svært komfortabel dag på jobben.

Seieren løftet Fulham opp til 8.-plassen med 36 poeng. Wolverhampton falt under nedrykksstreken med svakere målforskjell enn Blackburn og Queens Park Rangers.

(ANB-NTB)

Artikkeltags