Vålerenga straffet Brann

Bojan Zajic scoret da Vålerenga tok med seg tre poeng hjem til Oslo.

Bojan Zajic scoret da Vålerenga tok med seg tre poeng hjem til Oslo. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Brann var det førende laget hjemme mot Vålerenga, men det var allikevel bortelaget som stakk av med seieren.

DEL

Tapet markerer nærmest en krise for Brann, som kun har plukket tre poeng etter én seier på de seks første kampene. Vålerenga har på sin side virket noe svakere spillmessig, men har sanket ti poeng og ligger brukbart an på tabellen.

– Alle tap er fortvilende, men det er spesielt surt i en slik kamp. Det er det beste vi har prestert spillemessig i år, og vi skapte nok sjanser til å vinne, sa Brann-trener Rune Skarsfjord.

Han ga skryt til laget for innsats, spill og sjanseskaping. Fra Martin Andresen var tonen ganske annen. Vålerenga-treneren var fornøyd med tre poeng, men ikke med måten laget lot Brann styre kampen på.

– Jeg synes laget gjør veldig mange feilvalg. Jeg er fornøyd med første omgang, men absolutt ikke med den andre. Brann hadde fortjent poeng, og vi hadde litt flaks, konstaterte Andresen.

To straffer

Det startet riktig nok svært bra for vertene på Brann stadion. Etter noen gode muligheter var det Kim Ojo som først traff mål i kampens 22. minutt. Han traff ikke ballen spesielt godt etter langpasningen fra Zsolt Korcsmár, men den gikk i en bue over Lars Hirschfeld og inn.

Vertene fortsatte å dominere utover i omgangen, men det ble stopp da Nicolai Næss slo frispark fem minutter før pause. Simon Larsen headet først i tverrliggeren, men Marcus Pedersen fikk dyttet inn sitt første Vålerenga-mål på returen fra kort hold.

Mer spenning ble det da Rodolph Austin gikk inn knallhardt mot Harmeet Singh på overtid i 1. omgang. VIF fikk straffespark som Bojan Zajic satte kontant i mål, og gjestene kunne gå til pause med en heldig ledelse.

Det ble heller ikke spart på dramatikken etter sidebytte. Tre minutter var spilt av 2. omgang da Lars Grorud på klønete vis løp ned Pedersen i eget felt. Midtstopperen ble utvist, og Vålerenga fikk ny straffe, men denne satte Singh langt over mål.

Brann-trykk

Brann la seg ikke bakpå med ti mann, men fortsatte i stedet å trykke på for utligning. Det ga nye gigantsjanser for Ojo, samt en bra mulighet for Amin Askar, men ballen ville ikke i mål for bergenslaget.

– Jeg er litt overrasket, mens mest imponert over hvor bra vi spilte i undertall, mente Skarsfjord.

Vålerenga var igjen preget av at forsvarsbautaen André Muri er skadd, men fikk reise hjem med tre poeng. De kan bli viktige om laget skal kjempe i toppen av eliteserien.

– Vi ble for urutinerte og spilte svakt defensivt i annen omgang. Det er mye å jobbe med. Men jeg er selvfølgelig fornøyd med tre poeng, som blir viktig for å henge med i teten, sa Andresen.

(ANB-NTB)

Artikkeltags