Venter mer «normal» kamp

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen synes det var rart at Norge fikk låne ballen så mye av England sist helg.

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen synes det var rart at Norge fikk låne ballen så mye av England sist helg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen synes det var rart at Norge fikk låne ballen så mye av England sist helg.

DEL

Det skjer neppe i lørdagens landskamp mot Kroatia.

– Det var en rar kamp. Vi styrte og hadde ballen mye. Dessverre var vi ikke flinke nok til å utnytte at vi fikk dem (England) ut av balanse noen ganger, sier Drillo om 0-1-tapet for engelskmennene.

– Vi slo 617 pasninger. Det er vel noe av det meste vi har hatt noen gang.

Landslagssjefen venter et helt annet kampbilde mot Kroatia, som gjester Ullevaal stadion lørdag.

– Antakelig får vi ikke låne ballen så mye. Men det er ikke en ulempe for oss, for vi er ikke så vant til å styre kamper, sier Drillo og legger til at han har latt seg imponere over det kroatiske laget.

– De kjørte over Estland (3-1, sist fredag) uten de største stjernene. Det var imponerende. Og de beste spillerne blir trolig med mot oss.

Blant spillerne Drillo tenker på er Tottenham-stjernen Luka Modric, midtbanekollegaen Darijo Srna og giftige avsluttere som Ivica Olic og Nikica Jelavic.

Mye bra mot England

Landslagssjefen skulle ønske Norge hadde framstått mer målfarlig mot England. Samtidig var det gode prestasjoner, både lag- og enkeltvis, han kunne trekke fram som positivt fra kampen.

– Særlig annen omgang mot England var bra. Også var det noen spillere som nesten var i overkant bra, og bedre enn på lenge.

– Hvem da?

– Tarik (Elyounoussi) var bra, det samme med John Arne (Riise) og Rune (A. Jarstein). Også var det ingen som gjorde en dårlig kamp.

– Bra motstander

Riise spilte ifølge Drillo en av sine beste landskamper på lenge. Også venstrebacken som rundet 102 A-landskamper mot England var greit fornøyd til tross for at det endte med et knepent tap.

– Det var litt overraskende at vi fikk styre så mye. Vi var kompakte, holdt ballen i laget og var i perioder flinke til å få vridd spillet raskt. Men det manglet litt i siste tredel av banen, sier landslagsveteranen til NTB.

Også han venter at Kroatia vil styre mye i lørdagens duell på Ullevaal. Samtidig kan det være gull verdt for Norge å møte et såpass godt lag som oppkjøring til høstens VM-kvalifisering.

– Kroatia er et av Europas beste lag. De har smarte spillere med overblikk og teknikk. De er bedre enn noen av lagene vi møter i gruppa, og det er bra for oss, mener Riise.

Norge er i VM-kvalifiseringsgruppe med Sveits, Slovenia, Albania, Kypros og Island. (ANB-NTB)

Artikkeltags