– Vi kan slå Basel

Ole Gunnar Solskjær og Magnus Wolff Eikrem er klare for 3. kvalikrunde i mesterligaen.

Ole Gunnar Solskjær og Magnus Wolff Eikrem er klare for 3. kvalikrunde i mesterligaen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ole Gunnar Solskjær tror Molde kan slå Basel i neste runde i mesterligakvaliken.

DEL

Magnus Wolff Eikrem scoret og misbrukte en straffe da Molde gikk videre i mesterligakvaliken tirsdag. Nå venter sterke Basel i neste runde.

Moldenserne kan starte forberedelsene til 3. kvalifiseringsrunde etter 1-1 borte mot Ventspils. Det norske seriemesteren er forbi første hinder på veien til gruppespillet med 4-1 sammenlagt over den latviske seriemesteren.

– Vi gjorde en godt gjennomført kamp. Vi burde vunnet med tanke på antall sjanser og straffebom, men alt i alt godkjent, oppsummerte Molde-manager Ole Gunnar Solskjær overfor radiokanalen 1Fm.

Sterk motstand

Molde møter nå Basel til dobbeltoppgjør om den videre ferden mot hovedturneringen. Første kamp spilles i Molde 1. august.

Sveitserne vant 5-0 sammenlagt over estiske Flora Tallinn. Romsdalingenes motstander kom til gruppespillet av turneringen i fjor, og bemerket seg sterkt.

Basel tok seg videre på bekostning av Manchester United og vant også 1-0 i første åttedelsfinale mot Bayern München. I returoppgjøret i Tyskland ble det tap med hele 0-7 mot den senere mesterligafinalisten.

– Det er et godt lag, men jeg har trua på at vi kan komme oss til gruppespillet, sa Solskjær, og tilføyde at hjemvendte Makhtar Thioune trolig blir værende i Molde for å bidra.

Molde kom noe skjevt ut i returoppgjøret mot Ventspils på Latvias vestkyst. Etter 24 minutters spill ordnet vertenes forsvarsspiller Antons Kurakins Ventspils etter et frispark.

Svarte med samme mynt

Solskjærs Molde-mannskap ville imidlertid ikke være noe dårligere enn latvierne på dødballer. Eikrem lettet nok noe på skuldrene til manageren da frisparkfoten hans skrudde inn 1-1 for Molde. Scoringen kom i det 37. spilleminuttet foran 3000 tilskuere på Ventspils Olimpiskais Stadions.

Ventspils presset Molde godt tilbake i deler av førsteomgangen. Men den norske mesteren fikk etter hvert mer kontroll på ballen, og kunne gå i garderoben med uavgjort.

I annen halvdel av kampen var Molde det beste laget. Målscorer Eikrem burde gitt romsdalingene 2-1 da han fikk muligheten fra straffemerket rundt 20 minutter igjen av kampen. Forsøket gikk imidlertid rett på Ventspils-målvakt Maksims Uvarenko som holdt ballen i fast grep. Hjemmelaget fikk en brukbar mulighet til å stikke av med seieren rett før slutt, men japaneren Yosuke Saito sendte ballen utenfor buret til en utspilt Espen Bugge Pettersen.

(ANB-NTB)

Artikkeltags