– Vi trenger hans talent

Skal vi tro Petr Cech, vil vi en gang i framtiden se Thibaut Courtois mellom stengene for Chelsea.

Skal vi tro Petr Cech, vil vi en gang i framtiden se Thibaut Courtois mellom stengene for Chelsea. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Petr Cech hyller Chelseas lovende målvakt, Thibaut Courtois, og spår unggutten en lys framtid på «Brua».

DEL

André Villas-Boas hentet Thibaut Courtois til Stamford Bridge i fjor sommer, hvorpå den 20 år gamle målvakten umiddelbart ble utleid til Atlético Madrid.

På Vicente Calderón imponerte unggutten stort, og fasiten er at han holdt nullen flere ganger enn Real Madrids Iker Casillas. I tillegg kunne han sammen med Atlético Madrid løfte Europa League-trofeet etter finaleseieren mot Athletic Club i Bucuresti 9. mai.

Til tross for sine prestasjoner i Spania er veien fram til posisjonen som førstekeeper i Chelsea lang. For unggutten ble det heller ikke enklere da Petr Cech nylig valgte å signere en ny langtidskontrakt med London-laget. Den tsjekkiske målvakten er imidlertid klar på at Courtois kommer til å få sin sjanse, og er full av lovord om belgieren.

– Det er ikke mange målvakter med Thibauts talent. Han er bare 20 år, og allerede i år vant han en stor tittel. Han har skaffet seg mye erfaring i Atlético Madrid, sier Petr Cech til Fulham Chronicle.

Courtois debuterte som landslagsmålvakt i november i fjor, og ble med det tidenes yngste målvakt for det belgiske landslaget.

– Forhåpentligvis vil framgangen hans fortsette. Det tror jeg vil gagne Chelsea, for på sikt kommer klubben til å trenge hans talent og egenskaper, fastholder Cech, som likevel håper – og tror – at han kommer til å vokte Chelsea-buret i flere år framover.

– Chelsea kjøpte Courtois fordi han på sikt kan bli klubbens førstekeeper, men for min egen del ønsker jeg å spille her så lenge som mulig. Det avhenger mye av meg selv, fordi jeg vet at jeg må være bedre enn han for å spille, avslutter den tsjekkiske landslagsmålvakten.

Det er for øvrig ikke avgjort hvor Courtois skal spille neste sesong, men målvakten vil etter alt å dømme gyve løs på en ny sesong i Spanias hovedstad.

(ANB)

Artikkeltags