Vi viser Legia - Rosenborg!

Rosenborg.

Rosenborg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi fortsetter å følge Rosenborgs vei mot Europaligaen. Se kampen her!

DEL

Se kampen her!

Legia Warszawa mot Rosenborg. Vi er tilbake der Europa-eventyret for alvor startet for Rosenborg, i 1995. Rosenborg tok sin aller første seier i mesterligaens gruppespill. Legia ble slått hele 4-0 på Lerkendal etter scoringer av Roar Strand, Harald Brattbakk, Mini Jakobsen og Vegard Heggem.

Returkampen i Warszawa ble ikke like hyggelig. Rosenborg tok imidlertid ledelsen også der, ved Mini, men tre mål på ti minutter, og et keeperspill man fortsatt snakker om, ble utslagsgivende. Ola by Rise spilte hjemmekampen, dagens keepertrener Jørn Jamtfall spilte i 1-3-tapet i Polens hovedstad.

I kveld er det duket for en ny kamp mellom de to mellomstore klubbene. Denne gang er det kamp om videre europacupspill som gjelder.

Rosenborg kommer til kampen etter å ha slått ut Crusaders (Nord-Irland), Ordabasy (Kazakhstan) og Servette (Sveits) i de første kvalifiseringsrundene.

Legia slapp unna den første runden, men slo ut latviske Metalurgs (2-2 borte, 5-1 hjemme) og Ried fra Østerrike (1-2-tap borte, 3-1-seier hjemme) i de neste.

I seriespillet har polakkene spilt én kamp. Den endte med en solid 4-0-seier mot Korona Kielce etter tre mål av Danijel Ljuboja, som har en fortid bak seg i både fransk og tysk toppfotball.

Rosenborg-trener Jan Jönsson var på plass under den kampen.

– Da jeg så laget på søndag var de veldig offensive fra start, og det forventer jeg i kveld også. Men vi er forberedt på hva som kommer, og har ikke tenkt å forsvare oss gjennom denne kampen. Vi vil få våre muligheter og vi skal angripe. Vårt spill handler om å såre motstanderen og det skal vi klare mot Legia også, sier han til rbk.no.

Det er ventet rundt 20.000 tilskuere på Pepsi Arena og stemningen på tribunen ventes å være massiv. Rosenborg har med seg tre politimenn til kampen, som skal være på tribunene sammen med Rosenborg-fansen.

Også Tromsø og Molde spiller kvalifiseringskamper i dag. Tromsø tar imot Partizan Beograd fra Serbia, mens Molde har besøk av nederlandske Heerenveen.

(ANB)

Artikkeltags