14 klare for friidretts-VM

Margrethe Renstrøm slettet den 41 år gamle lengderekorden under NM i friidrett lørdag på Lillehammer. Dermed fikk hun også en rekordbonus på 180.000 kroner - og VM-plass.

Margrethe Renstrøm slettet den 41 år gamle lengderekorden under NM i friidrett lørdag på Lillehammer. Dermed fikk hun også en rekordbonus på 180.000 kroner - og VM-plass. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Norge ser ut til å få en like stor tropp til årets friidretts-VM som til det forrige.

DEL

Det var i Osaka i 2007, og da besto troppen av 14 utøvere. Samme antall ser det ut til å bli i år. Etter helgens NM på Lillehammer har 14 fått klarsignal.

– Likevel kan vi notere framgang siden sist, sier sportssjef Ronny Nilsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– For det er ytterligere tre som er kvalifisert. Men tikjemperen Lars Vikan Rise og maratonløperen Kirsten Melkevik Otterbu må melde avbud på grunn av skade. Dessuten har også hinderløperen Øystein Sylta klart B-kravet. Men ifølge reglene kan hver nasjon bare stille med bare én utøver pr. øvelse som har klart B-kravet, og på hinder har vi allerede Bjørnar Ustad Kristensen, forklarer han.

En aller siste sjanse

Nilsen har et lite håp om at VM-troppen kan bli utvidet mandag kveld. Da får Mona Holm og Grete Etholm en aller siste sjanse i henholdsvis slegge og diskos under et kaststevne i Tønsberg.

Begge mislyktes i å sikre seg VM-billett under helgens NM på Lillehammer. Det samme gjorde stavhopperen Cathrine Larsåsen, som måtte nøye seg med 4,10.

– Men Cathrine skal ha ros for at hun gjorde et ærlig forsøk. Hun har imidlertid vært uheldig med skader og gått glipp av viktig konkurransetrening, sier Nilsen, som også trekker fram at flere utøvere har vært veldig nær ved å klare kvalifiseringskravene.

14 gjennom nåløyet

De ni som har klart A-kravet, og som var VM-klare før NM er:

Kappgjengerne Trond Nymark, Kjersti Tysse Plätzer og Erik Tysse, Andreas Thorkildsen i spyd, Jaysuma Saidy Ndure på sprinten, Christina Vukicevic på 100 meter hekk, Ezinne Okparaebo på 100 meter samt hinderløperne Karoline Bjerkeli Grøvdal og Silje Fjørtoft.

Etter NM ble disse fem tatt ut: Bjørnar Ustad Kristensen på 3000 meter hinder, Stine Kufaas i høyde, Gaute Myklebust i diskos, Ida Marcussen i sjukamp og ikke minst vår nye norgesrekordholder i lengde Margrethe Renstrøm. (ANB)

Artikkeltags