Åpnet langt under pari

Ida Marcussen løp inn til 14,51 på 100 meter hekk som var åpningsøvelsen i kvinnenes sjukamp lørdag.

Ida Marcussen løp inn til 14,51 på 100 meter hekk som var åpningsøvelsen i kvinnenes sjukamp lørdag. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Ida Marcussen hang med hodet etter en første dag i VM-sjukampen langt under pari.

DEL

Hun er tredje sist etter de fire første øvelsene.

Hun innledet med svært ordinære 14,51 på 100 meter hekk. Deretter ble det bare 1,65 mener i høyde, seks centimeter bak persen. I kule fikk hun opp et sistekast på 12,71 meter, men også det var godt og vel meteren kortere enn persen hennes.

På 200 meter ble det heller ingen topptid. Marcussen løp inn til 25,59. Det holdt til tredjeplass i heatet, men var over sekundet etter hennes egen personlige rekord, og nok et bevis på at Marcussen ikke er i sin beste form i dette mesterskapet.

– Målet mitt er å sette nye personlige rekorder i alle øvelser og slå den norske rekorden min, sa Ida Marcussen til NTB to dager før VM. Hun mente da at formen var fin etter et ukeslangt treningsopphold i Hamburg.

Men lørdag var ikke Ida Marcussen i støtet. Hun fikk ikke klaff i noen øvelser og går en tung søndag i møte.

Tungt

For Ida Marcussen er annen dag av sjukampen gjerne den beste, men nå ligger hun så håpløst langt bak at uansett kan hun ikke kjempe blant de beste.

Marcussen debuterte i senior-VM i Osaka for to år siden. Da klarte hun 11.-plass i sjukampen. Det er hun langt unna å klare på Olympiastadion i Berlin.

Det er britiske Jessica Ennis som har tatt en klar ledelse i sjukampen for kvinner. Hun avsluttet med 23,25 og årsbeste på 200 meter lørdag kveld. Ukrainske Natallia Dobrynska ligger nærmest henne etter at fire av de sju øvelsene er unnagjort.

Ennis tok teten allerede etter åpningsøvelsen 100 meter hekk, og hun virker utilnærmelig på Olympiastadion i Berlin. (ANB-NTB)

Artikkeltags