Endelig gull for Christina

Christina Vukicevic kunne endelig juble for gull i et internasjonalt mesterskap.

Christina Vukicevic kunne endelig juble for gull i et internasjonalt mesterskap. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Christina Vukicevic (22) fikk endelig sitt etterlengtede gull på 100 meter hekk.

DEL

Vukicevic står med tre sølv i aldersbestemte mesterskap – lørdag avsluttet hun juniorepoken med å ta gull under U23-EM i litauiske Kaunas.

Den norske hekkeløperen var i en klasse for seg og vant med tiden 12,99 – tre tideler foran Jekaterina Sjtepa fra Russland.

– Det er fantastisk herlig å levere, spesielt med tanke på at det var såpass mye press. Deilig! strålte Vukicevic til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter den suverene finaleseieren.

Elsker press

22-åringen var en av de største favorittene uansett klasse før mesterskapet startet, med en personlig rekord på over tre tideler bedre enn den nest beste – og den tiende beste tiden på korthekken på seniornivå i år (12,74).

– Jeg kommer hit som stor favoritt, og jeg klarte å holde hodet kaldt og presterte under press. Det er noe av det mest befriende med det hele, egentlig, sier 22-åringen.

– Men jeg elsker press, og det største presset legger jeg på meg selv. Det er derfor jeg driver med friidrett. Jeg elsker alt med det å konkurrere, forteller hun.

– Det er vanvittig deilig å avslutte en juniorepoke på denne måten, sier hun videre.

– Ja, for nå er det VM i Berlin som gjelder?

– Nå er det bare å se fram mot VM i Berlin. Jeg gleder meg.

– Og der er målet en plass i finalen?

– Nei, er du gæren? Det er langt opp dit. Men alt kan jo skje i hekken, sier hun med et lurt smil.

Feires med quiz

– Hvordan skal dette feires?

– Det skal feires med en quiz på hotellet sammen med resten av gjengen. Ikke den helt store feiringa i forhold til de som er på Agia Napa, men likevel. Jeg skal være quizmaster, sier hun lattermildt.

Sportssjef Ronny Nilsen var også strålende fornøyd med sin utøver.

– Det er utrolig bra. Hun har vært best gjennom forsøk og semifinale. I semifinalen så nærmet de andre seg noe, men så bare smadrer hun dem i finalen. Det er det som er imponerende, sier Nilsen.

– Det er rett og slett høy klasse det hun driver med, sier han.

Etter semifinalen sa hun selvsikkert at hun kunne løpe under 13-blank på bestilling – og det gjorde hun også i finalen – med ett hundredel, men et hav foran konkurrentene. (ANB)

Artikkeltags