Gyllen seier til Ndure

Jaysuma Saidy Ndure vant sitt første Golde League-finale i Berlin.

Jaysuma Saidy Ndure vant sitt første Golde League-finale i Berlin. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Jaysuma Saidy Ndure, årets kongepokalvinner i friidrett, slo til med seier og 10,14 sekunder på 100 meteren i Golden League-finalen søndag.

DEL

Han fikk ingen spesielt god start, men fikk opp farten på de siste 50 meterne og fosset fram til seier, ett hundredel foran briten Marlon Devonish som ledet til det gjensto noen få meter. Briten Rikki Fifton klarte tredjeplassen.

Målfoto

Det var briten som først ble utropt til vinner av de tyske arrangørene, men målfotoet viste at det ikke var noen tvil om at årets norske stjerneskudd på sprinten var først over målstreken.

– De siste 50 meterne var gode og sterke. Derfor vant jeg, sa Ndure til NRK etter løpet på Olympiastadion i Berlin. Han ble den første norske løperen til å vinne 100 meteren i et Golden League-stevne noensinne.

Så får det heller være at verken verdensrekordholder Asafa Powell eller verdensmester Tyson Gay stilte til start.

– Dette var kjempemoro, men selv om det er fint for norsk friidrett, er det aller morsomst for Jaysuma (Ndure), sa friidrettspresident Svein Arne Hansen.

– Jeg slår fast at han gikk til topps her, og vi kan i hvert fall ikke ta med dem som ikke stilte til start. Ndure vant foran 70.000 mennesker, det er stort, slo friidrettspresidenten fast.

Dårlig start

– Jeg hadde en dårlig start, men fikk opp farten på de siste 50 meterne. Da var det full klaff, sa Ndure som tidligere i år har satt norsk rekord på 100 meter med 10,07. Han hadde også annenplasser i Golden League-stevnene i Zürich og Brussel. Begge stedene ble han kraftig slått av Asafa Powell.

– Jeg er selvsagt fornøyd med dette, sa Ndure som var helt suveren i kampen om kongepokalen under NM i Askim.

– Nå er jeg klar til å løpe meg inn i verdenseliten, sa norsk-gambieren. Han fikk sitt norske pass like før årsskiftet i fjor, og dersom alt går som norske friidrettsledere håper, så kan han bli et sterkt norsk kort på friidrettsbanen under OL i Beijing neste år.

– Den seieren Jaysuma Saidy Ndure sikret seg i Berlin er det største som har skjedd norsk friidrett siden Andreas Thorkildsen vant EM-gull på Nya Ullevi i fjor, sa friidrettspresident Hansen som var på plass i Berlin og fulgte Golden League-finalen fra ærestribunen. (ANB-NTB)

Artikkeltags