Innledet VM med norsk rekord

Ezinne Okparaebo.

Ezinne Okparaebo. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Ezinne Okparaebo løp inn til 11,21 og satte norsk rekord i VM-starten på 100 meter søndag. Det ga automatisk plass i mandagens semifinale.

DEL

– Jeg var både litt spent og nervøs i og med at dette var mitt første løp i dette mesterskapet, men jeg føler at jeg fikk til et bra løp, sa Okparaebo til NTB.

Det var jamaicanske Kerron Stewart som vant Okparaebos heat med 11,13 sekunder foran Ruddy Zang Milama fra Gabon, som hadde 11,20.

Ezinne Okparaebo hadde også den gamle norske rekorden med 11,23. Den satte hun under EM i Barcelona i fjor høst.

Nå tror BUL-jenta på flere rekorder i Daegu, for hun sa til NTB etter innledningsrunden søndag at hun håper å ha mer å gå på.

– Jeg er i alle fall klar for fortsettelsen nå, og i den neste runden er jeg innstilt på å løpe for fullt og enda bedre enn før. Målet er å gjøre det beste jeg kan i hver runde, sa den norske sprinteren, som fikk en fin start, var raskt framme i teten og sikret tredjeplassen på en kontrollert måte.

Høyt spenningsnivå

– Spenningsnivået var høyt før løpet. Jeg visste jeg måtte gi alt, for det var fire løpere i heatet mitt som hadde bedre tider enn meg. Men nå er jeg fornøyd. Jeg ga det som var nødvendig for å sikre en plass i semifinalen, og det er selvsagt ekstra moro å sette personlige rekorder i mesterskapene, sa hun.

Ezinne Okparaebo har vist at hun har evnen til å være best når det gjelder, og det var sterkt av henne å løpe inn til norsk rekord søndag.

Hun åpnet sesongen veldig bra med bronse i innendørs-EM og også sterk tid under Bislett Games, men så buttet det litt imot for henne.

– Det gikk litt tyngre i sommer, for da hadde jeg ikke overskudd. Det kom av at jeg trente veldig hardt en periode. Jeg var nødt til det for å ha noe å gå på mot VM, så da det ikke gikk så fort midt på sommeren var jeg ikke bekymret. Jeg visste hva det kom av og at det ville bli bedre, sa fortalte til NTB.

Herlig

– Det føles bra nå. Jeg fikk til en veldig god start og var godt framme hele tiden, men helt perfekt var nok ikke løpet. Det blir det aldri, slo Ezinne fast. Hun sa også at hun både håper og tror at hun har mer å gå på.

– Dette var det første løpet, og kroppen må komme i gang for at det skal bli bedre. Jeg føler jeg fikk en fin start. I semifinalen skal jeg løpe på kveldstid, og det kommer til å bli en voldsom opptur i forhold til å løpe på formiddagen som nå. På kveldsøktene er det mye folk og et helt annet trykk. Det betyr mye, sa Ezinne Okparaebo, som bare skal løpe 100 meter i VM.

Hun gjorde jobben sin søndag formiddag, og dersom hun klarer å heve seg ytterligere et hakk eller to, kan en finaleplass være innen rekkevidde.

Finalen på kvinnenes 100 meter går mandag kveld. (ANB-NTB)

Artikkeltags