Treningsøkt ga NM-gull med 20,75

Jaysuma Saidy Ndure vant 200-meteren enkelt.

Jaysuma Saidy Ndure vant 200-meteren enkelt. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

– Dette var ei grei treningsøkt, sa Jaysuma Saidy N'Dure etter 20,75 på 200 meter i NM. Det holdt til nytt NM-gull for norsk-gambieren.

DEL

Han imponerte virkelig med 10,14 sekunder under langt fra ideelle forhold på 100 meter fredag, men også 200-meteren var sterk, for det var helt tydelig at N'Dure på ingen måte ga alt.

– Jeg vet ikke hva jeg kunne ha klart hvis jeg hadde satset alt, men det ville helt sikkert gått veldig fort. Det var forresten treneren min som sa jeg skulle slappe litt av på 200 meter, for det gjelder å passe på beina og unngå skader. Sesongen er jo ikke over ennå, sa N'Dure til NTB.

Målet hans lørdag var å løpe på 20,80. Han innrømmet at han var litt sliten etter Grand Prix-stevnet i Stockholm som endte med norsk rekord (10,07) og de tre 100-meterne han løp i NM fredag.

Trening

– Etter stafetten i NM søndag, der jeg skal løpe 300 meter, kommer det bare til å bli trening på meg til VM i Japan er over. Neste konkurranse for meg blir Golden League-stevnet i Zürich etter VM, sa Jaysuma Saidy N'Dure til NTB.

Han sa også at han kanskje har enda større potensial på 200 enn på 100 meter, men foreløpig kommer han til å satse like mye på begge distansene.

– Hva med 400 meter?

– Det kan nok hende jeg prøver meg på en 400 meter etter at sprintsesongen er over, men det er først når jeg er ferdig med 100 og 200 meter, altså om ti år, jeg kommer til å bli 400-meterløper for alvor. Jeg har lyst til å holde på med friidrett så lenge som mulig, og 400 meter kan jeg løpe selv om jeg er gammel, sa N'Dure med et smil.

Han kommer temmelig sikkert til å stikke av med sin aller første kongepokal i Askim søndag, for uten Andreas Thorkildsen på plass i spyd, er det ingen som kan matche toppresultatet på 100 meter. (ANB-NTB)

Artikkeltags