Slik jakter du på sommerjobb

Sommerjobb? Send en åpen søknad eller ring, det har du ingenting å tape på.

Sommerjobb? Send en åpen søknad eller ring, det har du ingenting å tape på. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Ikke vente til bedriftene lyser ut sommerjobbene. Ta initiativet selv – og skynd deg!

DEL

– Der det er utlyst stillinger er det jo greit å forhold seg til utlysningsfristen, men der det ikke er utlyst jobber, kan du selv ta initiativet. Send en åpen søknad eller ring, det har du ikke mye å tape på, er rådet fra Trude Kvammen Ekker, daglig leder og karriereveileder i Emmali & Ekker Studie- og karrierevalg.

I siste liten

– Jeg tror nok at dette med sommerjobber kanskje kommer litt i siste liten for en del bedrifter, og at det er mer typisk å begynne å planlegge det sent enn tidlig. Da kan det jo være en fordel for en søker å ha kontaktet arbeidsplassen i forkant. Den dagen bedriften trenger noen, ligger søknaden din der, sier Ekker.

Ringe eller skrive

Men hvordan går du fram med en åpen henvendelse?

– Hvis du er en verbal type som er trygg på å snakke i telefonen, kan du godt ringe og si at du finner den aktuelle bedriften attraktiv og spennende, og spørre om å få sende en åpen jobbsøknad, sier Ekker.

– Men hvis du ikke er så sikker verbalt, bør du kanskje heller sende en skriftlig søknad uten å ringe først. Blir det mye nervøsitet og stotring under en telefonsamtale kan det gi et negativt bilde.

Knytte kontakter

Du kan godt legge lista nokså høyt i forhold til arbeidssted når du leter etter sommerjobb, mener Ekker.

– Du behøver ikke være like kvalifisert når du søker sommerjobb som når du søker på en fast jobb, for det stilles som oftest ikke de samme kravene til kompetanse, sier Trude Kvammen Ekker.

– Mange har jo sommerjobb mens de fortsatt er under utdannelse, og bedriftene får kanskje ikke tak i ekstrahjelp om sommeren som er like kvalifisert som en heltidsansatt. Så bare prøv der du tenker at du kan knytte kontakter og skaffe deg nyttige referanser for fremtidige jobber, sier (ANB)

Artikkeltags