Takmaling uten søl

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå kan du male taket uten å få maling over halve gulvet.

DEL

Nordmenn i oppussingsmodus blir nemlig presentert for flere maletekniske nyheter i vår.

Ifølge bransjen er en av mest oppsiktsvekkende er malerullen som ikke behøver å dyppes i maling.

– Det er en helt ny måte å male på. Malingen tilføres rullen gjennom en slange,forklarer produktsjef Stig Ekelund i Jernia.

– Dermed slipper du å transportere rullen fram og tilbake til malekaret hver gang du har tatt to-tre drag på vegger eller tak.

Mengden maling som går ut i rullen styres med en knapp på håndtaket.

– Det er fem meter slange fra apparatet, så du kan male ganske så uavhengig av hvor malespannet står plassert i rommet, sier Ekelund.

Han viser til at det vanlige når man maler tak med rulle, er å dekke til hele gulvet og så grise til med dryppende maling.

– Så lenge du bruker kvalitetsmaling, slipper du det med denne nye metoden. Jeg har sett lignende apparater produsert i Østen bli presentert på messer, men de har vært av ymse kvalitet, sier Ekelund og viser til at rullen som kommer på markedet her i landet er av en helt annen kvalitet.

En annen malenyhet han legger vekt på i år, er en malesprøyte. Et pistolgrep er koblet til en beholder med maling.

Du holder sprøyten 20-30 centimeter unna virket som skal males.

– Den er helt ideell til stakittgjerder og lignende steder det er plundrete å komme til med kost. Jeg ser fram til å ta malesprøyten i bruk selv, for å si det sånn, sier Stig Ekelund til Newswire*.

Boligen får mye oppmerksomhet som nordmenns sparebøsse, noe som kanskje er forklaringen på at vi ligger i verdenstoppen i oppussing.

Mange har nå sett seg ferdig på minimalistiske, store, hvite flater.

– Fargene er tilbake, det er trendbyråer og interiøreksperter enige om. Men det er lenge siden man snakket om én retning i trendbildet, så det er ikke nødvendigvis enkeltfarger som dominerer, sier administrerende direktør Bjørg Owren i Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI).

Men hun advarer mot å slå seg helt løs i fargeskalaen fra første stund.

– Ikke mal de største veggene røde fordi du kom over en artikkel der det sto at dét var trendfargen. Stol på egen magefølelse for hva som er riktig for deg. Det kan være lurt å begynne i rom som ikke brukes så ofte, sier Owren. (ANB)

* Newswire er et oppdragsfinansiert nyhetsbyrå. Jernia er en av kundene.

Artikkeltags