Bli kvitt bilringene

 Lene Hansen viser deg veien til å bli kvitt bilringene.

Lene Hansen viser deg veien til å bli kvitt bilringene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I følge Lene Hansen er det ikke for sent å pusse opp sommerkroppen.

DEL

[NORDLYS]

Ifølge Lene er det fortsatt god tid til å komme i bedre form til sommeren. Og for resten av livet.

For Lene er trening livsstil. Og jobb. Selv ble hun interessert i trening og kosthold allerede som 14-åring hjemme på Sommarøy - med armhevinger på pikerommet. Og en trimsykkel.

- Men jeg var først og fremst fotballjente, sier hun.

Inntil hun fikk prolaps i ryggen som 19-åring.

- Da måtte jeg trene annerledes.

Det ble styrketrening som ble hennes treningsfavoritt. 29-åringen utdannet seg til personlig trener for ti år siden og har i flere år jobbet som trener og instruktør på ulike treningssenter i Tromsø og Oslo. Nå er hun og kjæresten Andreas i gang med egen bedrift innen trening, helse og livsstil.

- Jeg elsker motivatorrollen. Det er det beste med jobben min, sier Lene.

Snakk med Lene om trening og kosthold, og hun får et entusiastisk glimt i øyet. Hun deler mer enn gjerne noen av sine beste tips med nordlysleserne: Om hvordan man kan komme i merkbart bedre form på seks uker.

- Bare gjør det! Første skritt er å bestemme seg, sier hun.

Lenes triks

Når du har bestemt deg for å bli en sunnere utgave av deg selv, er neste skritt en tur på kjøkkenet.

Rydd kjøleskapet og skuffene. Kvitt deg med alle de fellene du ofte lar deg friste av. Kast snop, søtsaker, brus og hvetebakst.

Gi plass til det sunne: På mandag fyller du fryseren, kjøleskapet og skuffer med reine og sunne produkter. Fisk, kjøtt, fugl, egg, fullkornprodukter, poteter, grønnsaker, frukt, magert kjøttpålegg, sunne melkeprodukter uten for mye sukker, mandler, usalta nøtter, proteinbarer og måltidserstattere til de gangene det ikke blir tid til å lage ordentlige måltider.

- Sørg også for tilskudd av multivitaminer og fiskeolje. Ønsker du annet tilskudd for drenering av overflødig væske og avfallsstoffer, kan det også være et tips, sier Lene.

Kosten er viktigst

Om man vil ned noen kilo, er kosten det viktigste. Kosten er 70 prosent av resultatet. Treningen 30 prosent.

- Spis hver 3-4 time. Hold et stabilt blodsukker og finn en god balanse mellom fett, proteiner og langsomme karbohydrater, sier Lene.

Les resten av tipsene, og se treningsvideo med Lene her!

Artikkeltags