Refser landslagsspillere for Cola-PR

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Drikk Coca-Cola og vinn et drømmemøte med landslagsspillerne på Ullevål, er budskapet i en ny brusreklame. – Fotballandslaget har solgt seg, mener ernæringsekspert Kaare Norum.

DEL

Fem om dagen og et glass lettmelk er det vi som regel forbinder med herrelandslaget i fotballs reklamekampanjer. Men nå er det åpenbart brus som gjelder:

I Coca-Colas nye kampanje holder Morten Gamst Pedersen og Vidar Riseth hver sin flaske cola-brus lokkende fram mot kameraet. I bakgrunnen står en sedvanlig mutt Magne Hoset med light-versjonen, skriver Dagsavisen.

Professor og tidligere universitetsrektor Kaare Norum er lite imponert.

– Landslaget har solgt seg ved å reklamere for noe som det er offisiell norsk politikk at man skal bekjempe, sier Norum.

– Bevisstløst

Norges Fotballforbund (NFF) har liten forståelse for kritikken.

– Vi forholder oss til virkeligheten, og den er at folk drikker cola og annen brus på fritiden, sier informasjonssjef Roger Solheim.

– Dette er bevisstløs tankegang. Det er tullete av landslagsspillere å promovere sukkerholdige produkter, mener professor Svein Olav Kolset i Nasjonalt råd for ernæring.

Han liker ikke den nye «Get red»-reklamen til Coca-Cola, der landslagsstjernene figurerer.

– Landslagsspillerne er forbilder for barn og ungdom, og da burde de i det minste kunne velge et av Coca-Cola Companys sukkerfrie produkter, sier Kolset.

Han får støtte av kollega Kaare Norum, som mener at overforbruket av sukkerholdig brus blant ungdom er et stort problem.

Trener

Roger Solheim i NFF synes det er uproblematisk at landslagsstjernene reklamerer for Coca-Cola.

– Vi har stor forståelse for at ernæringseksperter mener at man ikke skal få i seg så mye sukker, men dette er jo gutter som trener mye, og da kan de unne seg en cola i ny og ne. Det er derfor gutta er kledd i fritidsklær, dette er noe man kan gjøre på lørdagen når man har trent og vært sunn hele uka.

Kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud i Coca-Cola Norge, påpeker at Magne Hoset holder en light-brus på et av bildene.

– Det må være opp til forbrukeren om han eller hun vil ha brus med eller uten sukker. Hvis man har et balansert kosthold ellers og holder seg i fysisk aktivitet, er det ikke usunt å drikke en cola om dagen, sier Rømmerud.

Artikkeltags