16-åring fortsatt savnet

Sigrid Giskegjerde Schjetnes mobiltelefon, sko og sokker ble funnet innenfor gjerdet til Østensjø Kanvas-barnehage i Dalbakkveien 75. Stedet ligger bare rundt 300 meter fra jentas bolig.

Sigrid Giskegjerde Schjetnes mobiltelefon, sko og sokker ble funnet innenfor gjerdet til Østensjø Kanvas-barnehage i Dalbakkveien 75. Stedet ligger bare rundt 300 meter fra jentas bolig. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet har mottatt mange tips etter at 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant på vei hjem fra en venninne i Oslo natt til søndag.

DEL

Også dykkere ble søndag kveld satt inn i letingen.

I alt seks dykkere ble satt inn i søk langs vannkanten ved Østensjøvannet samt at det ble søkt langs land og med båt. Ved 22.30-tiden søndag kveld avsluttet dykkerne søket uten å ha funnet noe, ifølge NRK.

Oslo-politiet fikk søndag inn mange tips i saken, og gjennomførte vitneavhør, rundspørringer og kriminaltekniske undersøkelser. Blant annet skal politiet ha sikret seg videoopptak fra flere overvåkingskameraer i området. Ifølge VG skal det dreie seg om opptak blant annet fra området rundt Godlia T-banestasjon.

Politiet vil fortsette med å ta imot tips gjennom natten og bearbeide disse videre.

– Så langt er det ingen avgjørende spor, men vi har satt inn store ressurser og fortsetter etterforskningen utover natten, sier innsatsleder Brian Skotnes i Oslo politidistrikt til VG.

Leter fortsatt

Foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne meldte henne savnet klokken 00.30 natt til søndag, da hun ikke kom hjem som avtalt etter å ha vært hos en venninne.

Mange frivillige gikk søndag kveld manngard etter jenta. Mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder har også deltatt i søket.

– Venner, familie og andre frivillige deltar, opplyser operasjonsleder André Kråkenes til NTB.

Familien sier til VG at de håper mange frivillige vil delta videre i letingen. Frivillige som vil delta, skal møtes på Østensjø skole klokken 10 mandag formiddag.

Hørte skrik

Anne-Mette Jørgensen Sæthre er en av de nærmeste naboene til barnehagen der 16-åringens sko og mobiltelefon ble funnet - bare noen hundre meter fra der jenta bor. Hun forteller at både hun og datteren hørte bråk ved 00.30-tida natt til søndag.

– Vi hørte et langt, panisk og redselsfullt skrik. Skriket kom fra området ved åsen som ligger ved siden av barnehagen. Datteren min sa det hørtes ut som et vondt skrik, sier Jørgensen Sæthre til Dagbladet.

Politiet bekrefter overfor NTB at de har mottatt tips om at det ble hørt skrik i området, men sier at de foreløpig ikke kan være sikre på at det er knyttet til forsvinningen.

Sendte SMS

Det er rundt to kilometer fra venninnens hus og hjem til 16-åringen. Innsatsleder Brian Skotnes opplyser at det også er funnet en sokk i samme område.

– I og med at vi har funnet gjenstander gjør dette saken mer mistenkelig. Det er ingen grunn til at hun skulle ha tatt av seg sko og sokker, sier han til VG.

– Etter at hun forlot huset til venninnen har hun holdt telefonisk kontakt med venninner. De sendte SMS-er. Vi har ingen grunn til å tro at hun hadde en unormal oppførsel før hun forsvant, forteller innsatslederen videre.

Rundspørring

– Vi prater med familie og kjente, men vi har ikke kommet nærmere å finne ut hva som kan ha skjedd eller hvor hun har blitt av, så det er fremdeles et mysterium, sa vaktleder Jon Rune Lande i kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB tidligere søndag.

Da hun forsvant hadde jenta, som fylte 16 år i juli, på seg dongerishorts, blå hettegenser og grå singlet. Hun bar på en brun skinnveske. Hun er 170 centimeter høy og har lysebrunt, langt hår og blå øyne.

Politiet ber alle som var i området rundt Skøyenåsen mellom 23.30 og 01.00 om å ta kontakt. Publikum som har tips om saken kan kontakte politiet på telefon 02800. (ANB-NTB)

Artikkeltags