700 leter etter Sigrid

Artikkelen er over 5 år gammel

Håpet er fortsatt å finne Sigrid Schjetne (16) i live.

DEL

Nesten tre døgn etter at Sigrid Schjetne forsvant, er viljen til å finne henne større enn noensinne. Tirsdag møtte rundt 700 frivillige fram for å lete.

Også politiet håper de finner 16-åringen i live, selv om de frykter at noe kriminelt har skjedd henne.

– Ja, vi håper jo det, at hun fortsatt er i live og at vi finner henne, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på politiets pressekonferanse tirsdag. Men forsvinningen etterforskes nå som en kriminalsak. Bakgrunnen er at det har gått så lang tid siden 16-åringen forsvant.

Tirsdag ble det ikke gjort noen funn av betydning, ifølge politiets innsatsleder, Torgeir Brenden. Men han forsøker likevel å være optimist.

– Vi søker fremdeles etter en savnet person, og vi søker etter en levende person, sier Brenden til NTB.

Familiens talsmann, Geir Strand, sier Sigrids nærmeste håper selv om de er realistiske.

– Familien gjør seg selvfølgelig sine tanker. Men målet er fortsatt helt klart å finne henne i live, sier han til NTB.

Sigrid Giskegjerde Schjetne var på vei hjem fra en venninne da hun forsvant like i nærheten av hjemmet sitt natt til søndag. Ved en barnehage like ved er 16-åringens mobiltelefon funnet, foruten en sko og en sokk.

Politiet velger å avbryte søket etter Sigrid når det blir mørkt.

– Vi velger ikke å søke etter eiendeler eller gjenstander som kan knyttes til Sigrid i natt. Området som ble gjennomsøkt natt til tirsdag ble saumfart på nytt i dag i dagslys slik at vi med sikkerhet kunne fastslå at absolutt hele området var dekket, sier innsatsleder Thor Langli til VG.

Søket etter 16-åringen vil bli gjenopptatt onsdag morgen, opplyser politiet.

Årsaken til at politiet konsentrerer seg om det kuperte området mellom Skullerud og Grønmo, er funnet av en hvit sokk som ligner den som ble funnet ved siden av skoen til Sigrid.

Politiet venter nå på DNA-analyse av sokken for å bekrefte eller avkrefte om den kan knyttes til den savnede jenta.

Bengt Eriksen koordinerer innsatsen fra de frivillige. Tirsdag kveld ba han de rundt 700 som møtte opp på Østensjø skole, om å lete nøye.

– Vi må være våkne. Vi kan ikke gå på tur. Vi leter, og det vi leter etter haster det med å finne. Da må vi løfte, rydde vekk, kikke, dra unna. I dag skal noen av dere inn i boligområder, gå inn i hager, jeg blåser i om dere får kjeft hvis de ikke skjønner hvorfor dere er der, sa Eriksen.

Sigrid Schjetnes foreldre var tirsdag til samtale med politiinspektør Hanne Kristin Rodhe på politihuset.

Talsmann Geir Strand sier at samtalen gjorde det lettere for familien å forstå mer av politiets etterforskning.

Tirsdag gikk politiet ut med konkrete opplysninger om en personbil som ble sett ved barnehagen der 16-åringen forsvant, og ba om kontakt med føreren eller andre som har ytterligere opplysninger om bilen.

– Personbilen ble sett ved barnehagen med lyset på kvart over tolv, det vil si i det aktuelle tidsrommet, sa Rodhe.

Rett etter et kvarter etter midnatt ble det sendt en tekstmelding fra 16-åringens telefon med innholdet «Chiller'n hjemme», bekreftet Rodhe tirsdag.

Dette regnes som det siste kjente livstegnet fra jenta selv om politiet tirsdag sa at de ikke helt kan utelukke at meldingen kan være skrevet av en annen enn Sigrid selv.

Tirsdag ba også politiet om kontakt med to unge gutter eller menn som var observert med et videokamera i området. De to meldte seg litt senere på dagen, og skulle da levere filmen inn til politiet. (ANB-NTB)

Artikkeltags