Ap-ras på ny måling

Artikkelen er over 18 år gammel

Arbeiderpartiet fortsetter å rase nedover på meningsmålingene. Velgerne flykter i hopetall fra partiet, og det er i dag bare 4,7 prosentpoeng som skiller Ap fra Fremskrittspartiet.

DEL

Etter at Jens Stoltenberg ble statsminister, har partiet rast fra 38,1 til 27,2 prosent. Frp har i samme periode fosset frem fra 13,6 til 22,5 prosent, ifølge Opinions augustmåling i Aftenposten.

Opinions måling er tatt opp mandag til onsdag i denne uken, etter at den interne striden i partiet om konkurranseutsetting, eierskapet for sykehusene, fylkeskommunenes fremtid og handlefrihet i forhold til EU-medlemskap har rast i avisene.

Bare ti prosent av de rundt 1.000 spurte i målingen har fått et bedre inntrykk av Arbeiderpartiet etter det som hittil har skjedd i programbehandlingen. 31 prosent har fått et mer negativt syn, mens de øvrige ikke har endret holdning til partiet.

Både SV og Venstre styrker sin posisjon i augustmålingen med 1,2 prosent, og har nå en oppslutning på henholdsvis 9,9 og 4,5 prosent.

Det største utslaget på august-målingen står Høyre for, med minus 4,1 prosentpoeng. Fra en sterk juni-måling på 19,5 prosent, er partiet tilbake der det lå i mai.

De øvrige partiene opplever kun en mindre justering av oppslutningen, bortsett fra KrF som nå i tre målinger på rad er blitt stående på 11,8 prosents oppslutning.

APOR

Artikkeltags