BA-HR får bot

Artikkelen er over 15 år gammel

Kjell Inge Røkkes viktigste juridiske medspiller, advokatfirmaet BA-HR, må betale en bot på 50.000 kroner etter sin befatning med Tønne-saken.

DEL

I forbindelse med at Økokrim igangsatte etterforskning av Tore Tønne og forholdene rundt hans aktiviteter etter at Stoltenberg-regjeringen gikk av ble også det velansette advokatfirmaet BA-HR gjenstand for etterforskning. Tidligere helseminister Tore Tønne mottok et honorar på 1,5 millioner kroner fra Kjell Inge Røkkes Aker RGI, via BA-HR.

BA-HR gjennomførte oppdraget ved først å fakturere Aker RGI for beløpet før det ble utbetalt til Tønnes selskap Tønne Consult. Økokrim har kommet til at manøveren var i strid med regnskapsloven og utstedt et forelegg til advokatfirmaet på 50.000 kroner.

Fakturaen var uriktig blant annet ved at den kun henviste til juridisk bistand...til tross for at en vesentlig del av fakturaen gjaldt arbeid utført av Tore Tønne og/eller Tønne Consult , skriver Økokrim i begrunnelsen for avgjørelsen. Det samlede beløpet på fakturaen var godt over 2,5 millioner kroner.

Økorkim kritiserer også BA-HR for å holdt tilbake nødvendig informasjon i et brev til Aker RGI om hva tjenestene selskapet ble fakturert for gikk ut på.

Artikkeltags