Bakgrunn fra FpU

Anders Behring Breivik.

Anders Behring Breivik. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Anders Behring Breivik (32), som er siktet for skytingen på Utøya og bombeangrepet i Oslo, har hatt verv i FpU.

DEL

Det bekrefter Fremskrittspartiets leder Siv Jensen overfor NTB. Breivik har gjennom en tiårsperiode vært medlem både i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) og Fremskrittspartiet. Han meldte seg ut Frp i 2007, ifølge Jensen.

– Jeg fikk indikasjoner allerede i natt om at dette kunne være tilfelle og fikk satt i gang et arbeid med å undersøke saken. Jeg ble i dag tidlig gjort kjent med at han har vært medlem hos oss, sier Jensen.

Medlem i ti år

Den 32 år gamle mannen meldte seg inn i Frp i 1999 og betalte sin siste kontingent for året 2004, skriver Aftenposten.no. Han var medlem av lokallaget på St. Hanshaugen i Oslo i perioden 2001-2003 og en kort periode i lokallaget på Frogner i Oslo i 2003. I 2006 ble han fjernet fra registrene.

Han var dessuten engasjert i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) fra 1997 til 2007. Han meldte seg aktivt ut i 2007.

– Det er få spor av ham i arkivene våre. Jeg har veldig lite kunnskap om ham, men er blitt fortalt at han var en stille og forsiktig person som deltok veldig lite. Alle politiske organisasjoner i Norge er åpne medlemsorganisasjoner. Man ikke forsikre seg mot slike ting, sier Jensen.

Formann i Oslo Vest

I FpU hadde Anders Behring Breivik to verv, det første som formann i Oslo Vest fra januar 2002 til oktober 2002, det andre som styremedlem samme sted fra oktober 2002 til november 2004.

I et innlegg på Document.no skriver Anders Behring Breivik selv at han «i flere år» har arbeidet for Frp.

– Dette er først og fremst en mann som har begått groteske handlinger mot uskyldige ofre, mot Norge og mot demokratiet vårt. Jeg er forferdet over at han har vært medlem hos oss, sier Jensen. (ANB-NTB)

Artikkeltags