- Banket opp hund på hundeutstilling

Hundeeieren skal ha slått sin egen hund gjentatte ganger inne på en hundeutstilling hold av Tromsø Hundeklubb (illustrasjonsbilde).

Hundeeieren skal ha slått sin egen hund gjentatte ganger inne på en hundeutstilling hold av Tromsø Hundeklubb (illustrasjonsbilde). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vitner reagerer sterkt etter at en hund skal ha blitt slått en rekke ganger på hundeutstilling i Tromsø.

DEL

[Nordlys] En ellers flott hundeutstilling i regi av Tromsø hundeklubb holdt sist helg ble skjemmet av en stygg hundemishandlingsepisode, forteller Vibeke Pettersen fra Hammerfest til Nordlys.

- Jeg var inne i et utstillingstelt da jeg først hørte lyden av flere slag, og deretter en hund som hylte fra utenfor teltet.

Pettersen forteller at hun hoppet til og sprang ut av teltet. Der fikk hun se en hundeeier som skal ha slått hunden sin gjentatte ganger.

- Slo hunden med knyttet neve

- Han (hundeeieren. journ. anm) slo hunden i hodet med knyttet neve minst to ganger som jeg så, og flere ganger som jeg hørte. Når jeg kom ut av teltet ropte jeg til han at han skulle "Gje faen i å slå hunden!".

Hunden skal ha gjort utfall mot en annen hund.

Pettersen, som selv var på hundeutstilling med sine tre hunder, forteller at slik hun fikk forklart forløpet til hendelsen skal mannens hund, en Pointer (fuglehund) ha gjort et utfall mot en annen hund. Som en følge av dette skal hundeeieren ha gått løs på hunden.

- Etter at jeg ropte ut kom det flere andre til som også fortalte mannen som slo at dette ikke går an - man kan ikke oppføre seg slik mot hunder. Da trakk jeg meg litt bort, men det er ikke tvil om at dette var en forkastelig oppførsel fra han som slo.

- Noen av de som kom til sa at det ikke hadde vært så alvorlig, mange mente det som hadde skjedd var ille, mens andre igjen sier de ikke har sett noe - selv om de var like i nærheten.

Utløste kraftig diskusjon

Hendelsen utløste en kraftig diskusjon - både på hundeutstillingen og i etterkant. Pettersen har selv skrevet leserinnlegg om episoden i tirsdagens Nordlys, og forteller at det hun reagerer mest på er at mannen etter episoden fikk lov til å stille ut hunden likevel.

- Det synes jeg rett og slett er skammelig. Her kjører vi 60 mil for å kose oss på en hundeutstilling hos en klubb som synes det er helt ok med hundemishandling? Hvis han oppfører seg slik mot hunden på utstilling, hva gjør han da når han er hjemme? Hjertet mitt blør for denne hunden, avslutter Pettersen, som forteller at hun har anmeldt episoden både til Mattilsynet, NKK (Norsk Kennelklubb) og politiet.

Har nulltoleranse for mishandling

Leder for Tromsø Hundeklubb, Aase Jakobsen, forteller til Nordlys at de har nulltoleranse når det kommer til hundemishandling. Faktisk har de et eget styrevedtak på akkurat dette. Men Jakobsen er klar på at når det kommer til denne saken, så må de forholde seg til reglene som er fastsatt. (ANB)

  • Nordlys har snakket med den aktuelle hundeeieren - han ønsker ikke å kommentere saken. Les mer om saken her!

Artikkeltags